Pēc traģiskā negadījuma Ādažu poligonā pakāpeniski atjauno karavīru apmācības (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ēriks Kukutis, Aizsardzības ministrija

Ādažu poligonā pēc traģiskā sprādziena 6.maijā pakāpeniski tiek atjaunotas karavīru apmācības, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļā.

AM Preses nodaļā skaidroja, ka uzreiz pēc negadījuma Nacionālo bruņoto spēku komandieris (NBS) Leonīds Kalniņš atbildīgajām NBS amatpersonām uzdeva veikt ārkārtas pārbaudi Ādažu poligona teritorijas pārmeklēšanā un poligonā pārtraukt visa veida militāro apmācību un treniņus.

Patlaban Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas vienības poligonā veic zemes virskārtas pārbaudi un attīrīšanu, lai nodrošinātu drošu poligona izmantošanu.

"Tāpēc, ievērojot drošības pasākumus, Ādažu poligonā pakāpeniski tiek atjaunota apmācība, un tā notiek tikai poligona teritorijā, kas ir droša, pārbaudīta un kur iepriekš apmācībā nav izmantota kaujas munīcija," norādīja ministrijā.

Jau ziņots, ka sprādzienā poligonā gājusi bojā Albānijas Bruņoto spēku seržante Zarife Hasanaja un ievainots kontingenta komandieris Klodians Tanuši un seržants Julians Kapajs. Seržante no gūtajiem ievainojumiem gāja bojā stundu pēc negadījuma. Kapans guva vieglas traumas, bet otra Albānijas karavīra stāvoklis ir smags un viņš atrodas reanimācijā.

Par notikušo sākta dienesta izmeklēšana par negadījuma apstākļiem, un līdz brīdim, kad izmeklēšanā tiks noskaidroti notikušā cēloņi, arī pārtrauktas visa veida mācības Ādažu poligonā.

NBS komandieris Leonīds Kalniņš skaidroja, ka Albānijas kontingenta karavīri Latvijā nodarbojās ar nesprāgušās munīcijas neitralizēšanu un negadījumā brīdī viņi gatavoja areālu mācībām.

Latvijā dienesta pienākumus pilda aptuveni 20 nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas inženieri no Albānijas. Viņi iekļauti NATO kaujas grupā.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido aptuveni 1400 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar NBS, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu