"Biļešu paradīze" no LNKC prasa 100 000 eiro par neizpildītām līgumsaistībām (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

SIA "Biļešu paradīze" Vidzemes priekšpilsētas tiesā iesniegusi pretprasību Latvijas Nacionālajam kultūras centram (LNKC) par 100 000 eiro izmaksāšanu sakarā ar XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku biļešu tirdzniecības pakalpojuma līgumsaistību neizpildīšanu, aģentūrai LETA pauda "Biļešu paradīzes" vadītājs Ēriks Naļivaiko.

Uzņēmuma vadītājs sacīja, ka šāda summa aprēķināta, ņemot vērā procentus par laiku, kurā LNKC nav izpildījis līgumsaistības. Naļivaiko uzsvēra, ka uzņēmums savu darbu ir izdarījis, tādēļ, viņaprāt, LNKC nav pamata šo summu neizmaksāt.

LNKC pārstāve Linda Ertmane aģentūru LETA informēja, ka svētku organizatoru pozīcija nav mainījusies - pēc viņu domām, iekasējot papildu maksu par svētku biļetēm, "Biļešu paradīze" pārkāpa abu pušu noslēgtā līguma nosacījumus. LNKC iestājas par to, ka no svētku apmeklētājiem nepamatoti iekasētā nauda - kopumā vairāk nekā 76 500 eiro - ir jāatgriež atpakaļ pircējiem.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā aģentūra LETA uzzināja, ka saistībā ar "Biļešu paradīzes" iesniegto pretprasību lietas skatīšana pārcelta uz 20.septembri.

Kā ziņots, LNKC no "Biļešu paradīzes" līdz 2018.gada 31.augustam pieprasīja par interneta veikala lietošanas maksas piemērošanu saņemtos 76 512 eiro, kas gūti no XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku biļešu tirdzniecības. Šī iemesla dēļ, LNKC sastādījis aktu par konstatēto "Biļešu paradīzes" pakalpojuma sniegšanas pārkāpumu, piemērojot papildu komisijas maksu (apkalpošanas maksu) pirkumiem internetā par interneta veikala izmantošanu.

"BIļešu paradīze", sakarā ar uzvaru LNKC izsludinātā iepirkumā, biļetes uz XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumiem sāka tirgot 2018.gada 3.martā plkst.11.

Biļešu tirdzniecības pirmajā dienā tika saņemts vairāk nekā miljons pieprasījumu pēc apmēram 95 000 biļešu, aģentūru LETA informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva. Vairākās vietās Rīgā un citviet Latvijā bija izveidojušās garas rindas pēc šīm biļetēm. Pircēji tika apkalpoti lēni, un arī uz biļetes iegādi internetā nācās gaidīt vairākas stundas, turklāt daudzos gadījumos arī pēc ilgās gaidīšanas kāroto biļeti iegādāties neizdevās.

Līdz pirmās tirdzniecības dienas vakaram tika pilnībā izpārdotas biļetes uz 17 no kopskaitā 19 Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu