Par spīti spraigajai divcīņai, Hamiltonam nebūšot domstarpību ar Botasu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Luiss Hamiltons un Valteri Botass
Luiss Hamiltons un Valteri Botass Foto: AFP/SCANPIX

Pieckārtējais Pirmās formulas (F-1) pilots Luiss Hamiltons ir pārliecināts, ka neradīsies domstarpības ar "Mercedes" komandas biedru Valteri Botasu, lai gan starp abiem šobrīd noris divcīņa par čempionāta kopvērtējuma pirmo pozīciju.

Nesaskaņas ar komandas biedru Hamiltonam bija 2016.gadā, kad viņš "Mercedes" vienībā brauca kopā ar vācieti Niko Rosbergu. Vācijas pilots nevēlējās samierināties ar otrā numura lomu un regulāri iesaistījās cīņās par uzvaru, kas ik pa laikam noveda abus braucējus līdz savstarpējām sadursmēm, par ko priecīga nebija komanda.

Jau trešo sezonu Hamiltona komandas biedrs ir soms Botass. Abi piloti šogad demonstrē pārliecinošu sniegumu un katrs ir spējuši izcīnīt pa divām uzvarām četros posmos.

"Komandā valda laba enerģija un starp mums ir abpusēja cieņa. Ar "Mercedes" vadību esam kopīgi izrunājuši noteikumus un sacīkstēs mēs atbalstām viens otru, lai finišētu kā uzvarētāji," par situāciju komandā dalījās Hamiltons, kurš kopā ar Botasu izcīnījis dubultuzvaras visos četros sezonas posmos.

"Rezultāti būs ļoti līdzīgi. Protams, starp mums ir spriedze, un gan es, gan viņš vēlas uzvarēt, bet no tā nevar izvairīties, ja vienmēr esi tik ambiciozs," sacīja "Mercedes" braucējs.

Britu pilots neslēpa, ka katrs braucējs vēlas izcīnīt individuālās trofejas, tomēr piloti startē komandā un tieši tās mērķi ir vissvarīgākie. "Mēs nebraucam sevis dēļ - visas sacīkstes tiek aizvadītas "Mercedes" interesēs, un ir ļoti svarīgi, ka mēs abi to saprotam. Kamēr mēs pieturēsimies pie komandas mērķiem, problēmām nevajadzētu būt."

Savukārt par pagātnē piedzīvotajām domstarpībām ar Rosbergu Hamiltons runāt negribēja. "Varbūt kādreiz sarakstīšu grāmatu vai izdomāšu runāt par to pēc karjeras beigām, taču šobrīd es nevēlos atgriezties pagātnē. Es ļauju saviem rezultātiem runāt manā vietā."

Savulaik 2007.gadā Hamiltonam bija nesaskaņas ar savu tā brīža "McLaren" komandas biedru Fernando Alonso, kad abi cīnījās par titulu, kas gan beigās nonāca "Ferrari" braucēja Kimi Reikenena īpašumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu