Regulators pagarina radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības "Tele2"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka / LETA

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome pagarinājusi radiofrekvenču lietošanas tiesību termiņu mobilo sakaru operatora SIA "Tele2" komercdarbībai Latvijā uz desmit gadiem - no 2021.gada 26.marta līdz 2028.gada 31.decembrim, liecina SPRK publicētā informācija.

Radiofrekvenču lietošanas tiesības pagarinātas joslai no 3500 megaherciem līdz 3550 megaherciem.

Šādu lēmumu SPRK padome pieņēma, izvērtējot "Tele2" pieprasījumu, kas regulatorā tika saņemts 4.aprīlī.

Vienlaikus līdz ar tiesību termiņa pagarinājumu SPRK noteica "Tele 2" vairākus specifiskus lietošanas tiesību nosacījumus, lai radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības tiktu izmantotas efektīvi. Katru gadu uz 31.decembri "Tele2" ir jābūt spēkā vismaz vienai valsts akciju sabiedrībā "Elektroniskie sakari" saņemtai lietošanas atļaujai vairākās republikas pilsētās. Ja komersants neizmantos noteiktās radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības atbilstoši minētajam nosacījumam, regulators var lemt par attiecīgo radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību anulēšanu.

Jau ziņots, ka "Tele2" pagājušajā gadā strādāja ar 131,432 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 6,6% un bija 30,904 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige Aktiebolag".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu