"Preiļu slimnīcas" pagaidu valdes priekšsēdētāja vēlas novērtēt esošo situāciju uzņēmumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

SIA "Preiļu slimnīca" pagaidu valdes priekšsēdētāja Skaidrīte Žukova vēlas novērtēt esošo situāciju uzņēmumā un apzināt visu uzņēmuma potenciālu, iespējas un riskus, teikts uzņēmuma mājaslapā.

Pēc tam, kad tas būs izdarīts, viņa vēlas, sadarbojoties ar uzņēmuma darbiniekiem un kapitāldaļu turētājiem, izvirzīt konkrētus attīstības mērķus.

Viņa noraida bažas, ka darbiniekiem un novada iedzīvotājiem būtu jāuztraucas par uzņēmuma stabilitāti. Žukova uzskata, ka Preiļos ir izveidojusies ļoti spēcīga Rehabilitācijas nodaļa. "Tā kā šī nozare tiek atbalstīta un tās nozīmīgums tiek uzsvērts visā pasaulē, turpināsim attīstīt un pilnveidot rehabilitācijas pakalpojumus, sakārtosim arī jautājumu par nodaļas struktūrvienību, kas atrodas Varakļānos," sola Žukova.

Viņa informē, ka neplāno samazināt nevienā nodaļā sniegto pakalpojumu klāstu vai apmēru. "Mūsu plānos ir iezīmēts plašāks ambulatoro pakalpojumu klāsts, kā arī [plānots] palielināt medicīnas pakalpojumu klāstu, ko mūsu novada iedzīvotāji pašlaik lielā apmēra iegūst ārpus mūsu uzņēmuma. Ceru uz visu uzņēmuma darbībā iesaistīto pušu sapratni un atbalstu, jo mūsu mērķis ir stabils un augošs veselības aprūpes uzņēmums Preiļos," apgalvo Žukova.

Viņa ir ieguvusi divas augstākās izglītības - profesionālo maģistra grādu pedagoģijā un sociālo zinātņu maģistra grādu vadības zinātnē. Pēc studijām Žukova ir ieguvusi darba pieredzi pedagoģijā, administratīvajā darbā un privātajā uzņēmējdarbībā. Pēdējos gados viņas karjera lielākoties bijusi saistīta ar komercdarbību un darbu Eiropas struktūrfondu apguvē.

Žukova ir izveidojusi arī "Mentālās aritmētikas skolu", kas vairāk nekā 300 bērniem visā Latgalē dod iespēju attīstīt uzmanību, atmiņu, radošo domāšanu un iztēli.

Jau ziņots, ka 9.maijā "Preiļu slimnīca" kapitāldaļu turētāju kopsapulcē sliktas pārvaldības dēļ atlaista slimnīcas valde. Preiļu novada domes priekšsēdētāja un viena no slimnīcas kapitāldaļu turētājām Maruta Plivda (Latgales partija) teica, ka kapitāldaļu turētājiem radās pamatotas bažas par valdes darbu, tādēļ pieņemts lēmums atlaist esošo valdi, un par pagaidu valdes priekšsēdētāju iecelt Žukovu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Preiļu slimnīca" apgrozījums 2017.gadā bija 2,20 miljoni eiro, savukārt peļņa - 44 617 eiro. Preiļu novada domei pieder 74,14% slimnīcas kapitāla daļu, savukārt SIA "Centrālā laboratorija" - 25,86% daļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu