UR atstājis spēkā pie "Olainfarm" ieejas notikušās akcionāru sapulces lēmumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Farmācijas kompānija AS "Olainfarm".
Farmācijas kompānija AS "Olainfarm". Foto: Lita Krone/LETA

Uzņēmumu reģistrs (UR) atstājis spēkā pie zāļu ražotāja AS "Olainfarm" ieejas mikroautobusā notikušās akcionāru sapulces lēmumus, tostarp jaunas padomes iecelšanu, informēja uzņēmumā.

Arī viens no šī lēmuma apstrīdētājiem, bijušais "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks apstiprināja, ka viņa iesniegums noraidīts. Rebenoks sacīja, ka vērtēs tālāko rīcību saistībā ar šo UR lēmumu.

Uzņēmuma informēja, ka UR galvenais valsts notārs noraidījis vairākus iesniegumus, ar kuriem mēģināja apstrīdēt 1.aprīlī pie "Olainfarm" notikušo ārkārtas akcionāru sapulci, tomēr UR lēmums palika nemainīgs.

"Olainfarm" ieskatā, tas apliecina, ka uzņēmuma padome un valde ievēlēta leģitīmi. "Tas vēlreiz apliecina, ka "Olainfarm" ārkārtas akcionāru sapulce, kas tika sasaukta pēc akcionāru pieprasījuma un kurā piedalījās 61,48% no visiem balsstiesīgajiem akcionāriem, notika tiesiski," norādīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Lauris Macijevskis.

Tāpat viņš uzsvēra, ka "Olainfarm" valde strādā visu, nevis tikai dažu akcionāru interesēs.

UR pagaidām nav sniedzis atbildi saistībā ar savu lēmumu par iesniegumu noraidīšanu.

Kā ziņots, 1.aprīlī UR iesniegti dokumenti par trim "Olainfarm" akcionāru sapulcēm, no kurām iestāde 2.aprīlī apstiprināja izmaiņas "Olainfarm" padomes sastāvā, kuras veica akcionāri, kuriem kopumā pieder 61,5% akciju, pie uzņēmuma ieejas novietotā mikroautobusā. Šajā sapulcē tika pieņemts lēmums, ka padomi turpmāk vadīs ekonomists Gundars Bērziņš, bet tajā būs arī Jānis Buks, Kārlis Krastiņš, Andrejs Saveļjevs un Haralds Velmers.

UR tika iesniegti dokumenti par vēl divām šajā datumā notikušām akcionāru sapulcēm, tomēr saistībā ar dažādām UR konstatētajām nepilnībām dokumentācijā abiem izmaiņu pieteicējiem dots laiks līdz 1.jūlijam tās novērst. Vienā no sapulcēm, pēc iesniegtajos dokumentos atrodamās informācijas, piedalījušies akcionāri, kuriem kopumā pieder 72,58% akciju, bet otrā - akcionāri, kuriem pieder 0,00028% akciju.

"Olainfarm" jaunieceltā padome 4.aprīlī veica izmaiņas kompānijas valdes sastāvā, tostarp par kompānijas valdes priekšsēdētāju iecēla Lauri Macijevski.

Atbilstoši padomes lēmumam no amata tika atbrīvots kompānijas līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Oļegs Grigorjevs, kā arī valdes locekļi Mihails Raizbergs un Vladimirs Krušinskis, bet darbu "Olainfarm" valdē turpina Veronika Dubicka, Raimonds Tereņtjevs, Mārtiņš Tambaks un aprīļa sākumā valdē ieceltais Macijevskis. Vienlaikus kompānijas valdē no jauna iecelta "Olainfarm" lielākā akcionāra "Olmafarm" vadītāja Milana Beleviča, kā arī Signe Baldere-Sildedze un Mārtiņš Pūriņš.

"Olainfarm" pārstāvji aģentūrai LETA pavēstīja, ka kompānijas padomes sēdē, uzklausot valdes locekļus, tika konstatēta rupja pilnvaru pārsniegšana un nepienācīga pienākumu izpilde.

""Olainfarm" padome bija spiesta pieņemt lēmumu par izmaiņām valdē, jo, iepazīstoties ar situāciju uzņēmumā, atklājās valdes locekļu rupji pārkāpumi. Konstatēta maldinošu ziņu izplatīšana par "Olainfarm" akcionāru sastāvu, kā arī pretlikumīgi paziņojumi par iepriekš izsludinātas akcionāru ārkārtas sapulces atcelšanu. Atklājās, ka 1.aprīlī "Olainfarm" valde ir parakstījusi un iesniegusi pieteikumus Uzņēmumu reģistrā par neesošas un fiktīvas akcionāru ārkārtas sapulces norisi," klāstīja kompānijas pārstāvji.

Vienlaikus "Olainfarm" padome uzdeva valdei vērsties tiesībsargājošās iestādēs, lai pārbaudītu vai minēto valdes locekļu darbībās ir konstatējams noziedzīgs nodarījums.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu