Tramps: Muitas tarifi Ķīnas precēm paliks spēkā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: Reuters/ScanPix

ASV piemērotie muitas tarifi Ķīnas precēm paliks spēkā, piektdien paziņojis ASV prezidents Donalds Tramps, piebilstot, ka sarunas starp abu valstu delegācijām bijušas konstruktīvas, bet no sastrēguma vēl nav izdevies izkļūt.

Tramps norādīja, ka viņa personiskās attiecības ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu joprojām ir ļoti stipras, un sacīja, ka sagaida sarunu turpināšanos.

"Tikmēr Savienotās Valstis ir noteikušas tarifus Ķīnai, kas var tikt un var netikt atcelti atkarībā no tā, kas notiks nākotnes sarunās," pēc sarunu beigām pavēstīja Tramps.

Jau ziņots, ka ASV piektdien no 10% līdz 25% paaugstināja muitas tarifus Ķīnas precēm 200 miljardu dolāru vērtībā, un Pekina nekavējoties paziņoja, ka īstenos pretpasākumus, tādējādi saasinot tirdzniecības nesaskaņas abu valstu starpā.

Pagājušajā gadā ASV un Ķīna divpusējā tirdzniecībā noteica muitas tarifus precēm 360 miljardu dolāru vērtībā. Taču decembrī Tramps un Sji vienojās atturēties no tālākas eskalācijas.

Tomēr svētdien Tramps paziņoja, ka ASV piektdien no 10% līdz 25% paaugstinās muitas tarifus Ķīnas precēm 200 miljardu dolāru vērtībā, jo tirdzniecības sarunas ar Pekinu virzās pārāk lēni. Tramps tviterī rakstīja: "Tirdzniecības vienošanās ar Ķīnu turpinās, bet pārāk lēni, jo viņi mēģina no jauna runāt [par jautājumiem, par kuriem ir panākta vienošanās]. Nē!"

Taču, neskatoties uz šiem izteikumiem, Ķīna uz Vašingtonu nosūtīja sarunu delegāciju cerībā mazināt saspīlējumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu