Nav apstiprinājušies apgalvojumi par rokas bagāžu kā traucēkli pasažieru evakuācijai (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
“Sukhoi Superjet 100”
“Sukhoi Superjet 100” Foto: Reuters / Scanpix

Informācija par to, ka cilvēku evakuēšanu no „Šeremetjevo” lidostā degušās „Aeroflot” lidmašīnas „Sukhoi Superjet 100” (SSJ-100) aizkavējuši pasažieri, kuri meklējuši savu rokas bagāžu, nav apstiprinājusies, tā sestdien intervijā ziņu aģentūrai TASS pavēstījuši avoti tiesībsargājošajās iestādēs. Lielākajai daļai cilvēku, kuru sēdvietas atradās lidmašīnas astes galā, izredzes izglābties bijušas niecīgas.

Ziņu aģentūras sarunu biedrs sacīja, ka šos apgalvojumus apstiprina bojā gājušo ķermeņu izvietojums izdegušajā lidmašīnā. „Viņi nepaspēja pat atsprādzēt drošības jostas un mira no saindēšanās ar dūmiem savās sēdvietās. Kāds varbūt arī zaudēja samaņu pēc trieciena, ko izraisīja lidmašīnas straujā saduršanās ar skrejceļu piezemēšanās brīdī”, teicis vārdā neminētais avots tiesībsargājošajās iestādēs.

Tie pasažieri, kuru vietas atradās lidmašīnas astes daļā un kuriem tomēr izdevās izglābties, vēl pirms avārijas nosēšanās bija pārgājuši uz lidmašīnas priekšgalu.

Lidmašīnu „Sukhoi Superjet 100” (SSJ-100), kas no Maskavas 5.maija vakarā bija izlidojusi uz Murmansku, pēc pacelšanās skāris zibens spēriens, kas arī izraisīja traucējumus lainera elektroierīcēs. Piespiedu nosēšanās laikā lidmašīna atsitās pret skrejceļu un aizdegās. Avārijā dzīvības zaudēja 40 lidmašīnas pasažieri un viens apkalpes loceklis.

Tikai dažas stundas pēc notikušā, kad vēl nebija skaidri zināms bojā gājušo un izdzīvojušo skaits, ziņu aģentūra Interfax vēstīja, ka cilvēku evakuēšanu aizkavējuši pasažieri, kas lidmašīnas priekšgalā meklējuši savu rokas bagāžu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu