Rodrigo Ābols: Trešajā periodā parādījām kā jāspēlē

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodrigo Ābols
Rodrigo Ābols Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc pasaules čempionāta (PČ) pirmās spēles sestdien pret Austrijas izlasi (5:2) Latvijas komandas uzbrucējs Rodrigo Ābols atzina, ka pirmajos divos periodos mūsu valstsvienība nerealizēja savas iespējas, potenciālu, bet trešajā trešdaļā parādīja kā jāspēlē. 

"Pirmos divus periodus nespēlējām kā mēs to varam. To varbūt var novelt mazliet uz nerviem, bija pilnas tribīnes, bet trešajā periodā parādījām kā jāspēlē. Treneris teica, ka otrajā par maz metām pa vārtiem," sacīja Rodrigo Ābols. "Palaidām garām momentus, kad vajadzēja mest. Trešajā gan salādējām ne pa jokam."

Ābols uz ledus pavadīja 13 minūtes un 35 sekundes. Viņš guva vārtus, izpildīja četrus metienus, uzvarēja piecos no 13 iemetieniem un maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. 

"Treneris ģērbtuvē pirms trešās trešdaļas teica, ka mēs laižam garām metiena iespējas. Bija momenti, kad vajadzēja mest, bet mēs vēl meklējām pēdējo piespēli. Beigās jau mēs vienkārši metām pa vārtiem un sametām," teica Ābols. "Nākamajās spēlēs varbūt nebūs tik skaisti goli, bet jāiet ar domu mest, nevar zināt kas notiks."

Viņš pats guva trešos vārtus, tobrīd panākot 3:1. Pēc Ābola vārtu guvuma Austrijas izlase nosēdās. 

"Treneris teica, ka Austrijas vārtsargs ātri krīt uz ceļiem un sanāca, ka viņam jāmet augšā. Katru spēli tā nebūs, bet es priecājos, ka izdevās tā iemest. Rūdis [Rūdolfs Balcers] atrada mani vidū, ko arī pirms spēles runājām. Jāmeklē vidus, jo viņi kā traki skrien uz bortiem. Izgāju viens pret vienu ar aizsargu, neko daudz nedomājot metu un trāpīju devītniekā," savu vārtu guvumu atcerējās Ābols.  

Svētdien Latvija spēkiem mērosies ar Šveices izlasi, kas turnīra ievadā ar 9:0 sagrāva Itāliju. 

 

"Zinām kā jāspēlē pret Šveici, pret viņiem aizvadījām divas pārbaudes spēles. Tas būs cits ātrums. Varētu teikt, ka pārbaudes spēlēs mēs bijām žigulīts, bet viņi Ferrari. Jāmēģina motors pārslēgt uz citiem ātrumiem un tajā pašā laikā jāmēģina viņiem atņemt tas ātrums, lai mēs būtu vienādos līmeņos," pastāstīja Ābols. 

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts vārtsargs Kristers Gudļevskis, kas atvairīja 16 no 18 pretinieku metieniem. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu