Latvijas hokejisti spēkosies ar pasaules vicečempioni Šveici

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lauris Dārziņš un Oskars Cibuļskis
Lauris Dārziņš un Oskars Cibuļskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlase svētdien Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā aizvadīs otro spēli pasaules čempionātā, cīnoties pret Šveices valstsvienību, kas pērn turnīrā izcīnīja sudraba medaļas. Cīņas sākums plkst. 21.15, un spēli tiešraidē translēs televīzijas kanālā LTV 7.

Latvijas hokejisti turnīru iesāka sestdien ar uzvaru 5:2 pret Austriju, savukārt Šveices izlase nežēloja Itāliju, gūstot panākumu ar rezultātu 9:0.

Šveicieši pērn pasaules čempionāta finālā pēcspēles metienos piekāpās Zviedrijai, kurai pirms tam Latvijas hokejisti sīvā cīņā zaudēja ceturtdaļfināla mačā. Šogad čempionātā piedalās 14 spēlētāji, kuri pērn izcīnīja sudrabu Šveices izlases rindās.

Šveice pasaules čempionātos izcīnījusi 11 medaļas - 3 sudraba un 8 bronzas. Lielākā daļa godalgu gan izcīnītas trīsdesmitajos, četrdesmitajos un piecdesmitajos gados, bet pēdējās divas sudraba medaļas iegūtas 2018. un 2013. gadā.

Iepriekšējie dueļi

Latvijas un Šveices hokejisti pirms turnīra savā starpā aizvadīja divas pārbaudes spēles. Abos mačos Latvijas izlase piekāpās pretiniekiem ar 1:4 un 0:2.

Pasaules čempionātu ietvaros Latvija iepriekšējo reizi pret Šveici spēlēja 2016. gadā, piedzīvojot zaudējumu ar 4:5. Tajā mačā divus vārtus guva Miķelis Rēdlihs, kurš šogad ģimenes pieauguma dēļ nespēlē, bet vēl pa reizei ar precīzu metienu izcēlās Aleksejs Širokovs un Ronalds Ķēniņš.

Savukārt 2015. gadā Latvijas hokejisti ar 2:1 papildlaikā pārspēja Šveici. Toreiz vārtus guva Andris Džeriņš un Kaspars Daugaviņš, kuri šogad traumu dēļ nespēlē, bet divas rezultatīvas piespēles nopelnīja Lauris Dārziņš, kuram šogad uzticēti Latvijas izlases kapteiņa pienākumi.

Šveices izlases līderi

Latvijas pretiniece Šveice uz 2019. gada pasaules čempionātu ieradusies ar 4  spēlētājiem, kuri pārstāv Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubus - aizsargi Janniks Vēbers un Romāns Josi (abi - Nešvilas "Predators"), kā arī uzbrucēji Kevins Fiala (Minesotas "Wild") un Niko Hišīrs (Ņūdžersijas "Devils").

Fiala turnīra pirmajā mačā pret Itāliju guva 3 vārtus un veica 1 rezultatīvu piespēli, bet Hišīrs un Vensāns Praplāns atzīmējās ar 1+2, savukārt vārtsargs Reto Berra atvairīja visus 19 pretinieku metienus.

Josi šosezon ar 14 vārtiem un 41 rezultatīvu piespēli bija 9. rezultatīvākais aizsargs NHL regulārajā čempionātā. Viņš divas reizes piedalījies NHL Visu zvaigžņu spēlē (2016. un 2019. gadā), kā arī 2013. gadā viņš tika atzīts par pasaules čempionāta vērtīgāko spēlētāju.

Video intervija: Balcers stāsta par uzvaru pret Austriju un nākamo spēli pret Šveici

Pēc šī mača Latvijas izlasei pirmdien būs brīvdiena, bet jau otrdien paredzēts nākamais duelis, kurā pretī stāsies Itālijas hokejisti. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu