Līderiem RFS futbolistiem priekšā pārbaudījums Jelgavā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Mārtiņš Sīlis, FK Liepāja

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas turnīrā svētdien tiks aizvadīti trīs mači.

Vispirms plkst.16 "Jelgava" savā sporta bāzē uzņems kopvērtējuma līderi RFS.

Rīgas klubs sezonu sāka ar septiņām uzvarām, taču nu punktus zaudējis jau trīs mačos pēc kārtas, kas tikai līdz viena punkta atstatumam ļāvis pietuvoties tuvākajai sekotājai kopvērtējuma tabulā "Riga".

Savukārt "Jelgava" pamazām iekrāj punktus, jo tā nav zaudējusi četros mačos pēc kārtas - trīs neizšķirti un viena uzvara, kas no pirmā četrinieka liek atpalikt tikai par diviem punktiem.

Šī būs pirmā RFS spēle pēc ilgāka pārtraukuma, kad komandā nav neviena diskvalificētā spēlētāja, kamēr "Jelgavai" tieši šī iemesla dēļ nevarēs palīdzēt viens no līderiem Dāvis Indrāns.

Šo komandu pirmā apļa cīņā RFS savā laukumā guva uzvaru ar 2:1.

Savukārt plkst.17.10 šodien Jūrmalas "Spartaks" stadionā Slokā uzņems "Liepāju". Maču būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Šī būs pirmā reize šosezon, kad jūrmalnieki kādu no savām konkurentēm uzņems uz dabīgā laukuma.

Tikmēr "Liepāja" turpina slīpēt savu spēli slavenā Latvijas trenera Aleksandra Starkova vadībā. Viņš pie komandas stūres debitēja pagājušajā nedēļā, kad liepājnieki savā laukumā nospēlēja 0:0 ar RFS.

Pirmajā aplī "Spartaks" uzvarēja liepājniekus ar 1:0. Šobrīd gan Liepājas komandai ir neveiksmju josla, jo tā pie uzvaras iepriekšējo reizi tika 9.aprīlī, bet pēc tam piecos mačos iekrāti trīs zaudējumi un divi neizšķirti.

Visbeidzot plkst.18 šodien kopvērtējuma pēdējā vietā esošā "Metta" uzņems "Ventspili". Šo cīņu pārraidīs "Best4Sport TV Extra" kanāls, kas bez maksas pieejams lietotnē "Shortcut".

"Metta" pašlaik piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas, kamēr diži labāk pēdējos trīs mačos nav klājies ventspilniekiem, kuri paguvuši iekrāt tikai divus punktus. Komandas blāvais sniegums šī mēneša sākumā no galvenā trenera amata lika atkāpties Dejanam Vukičevičam, bet viņa vietu pagaidām ieņems pašmāju speciālists Igors Kļosovs.

"Metta" un "Ventspils" pirmā apļa cīņā uzvaru ar 2:0 guva ventspilnieki.

Šīs kārtas izspēle noslēgsies pirmdien, kad "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" uzņems čempioni "Riga", bet šo kārtu izlaiž "Daugavpils".

Ar desmit spēlēs gūtiem 23 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 22 punktiem seko "Riga", trešā ar 16 punktiem ir "Daugavpils", bet ceturto vietu ar 14 punktiem deviņos mačos ieņem "Valmiera Glass"/ViA. Piektā ar 13 punktiem desmit cīņās ir "Ventspils", bet pirmo sešinieku ar 12 punktiem noslēdz "Jelgava".

Savukārt tālāk ar desmit punktiem ir Jūrmalas "Spartaks", astotā ar astoņiem punktiem ir "Liepāja", kamēr turnīra tabulas lejasdaļā ar sešiem punktiem ir "Metta".

Šosezon virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu