Baumanim sestā vieta pēc pirmās dienas SPA trasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Tom Banks

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD komandas Beļģijā ieņem sesto vietu pēc slavenajā Spā trasē notiekošā pasaules čempionāta trešā posma pirmajām divām kvalifikācijas sesijām.

Līderis pēc pirmajām divām sesijām ar 87 punktiem ir brits Līams Dorens, kamēr Baumanis ar 74 punktiem ir sestajā vietā.

Pirmajā braucienā Baumanis uzrādīja tikai 15.laiku starp 20 braucējiem, tomēr viņam bija jāveic divi džokera apļi, jo viņš veica pāragru startu. Savukārt otrajā kvalifikācijas braucienā latvietis bija jau otrais ātrākais, atpaliekot no Dorena un veicot iespaidīgu kāpumu kopējā ieskaitē.

Svētdien tiks veiktas vēl divas kvalifikācijas sesijas, bet pēc tam 12 labākie sasniegs pusfinālu.

"Organizatori paveikuši ļoti labu darbu ar trases uzbūvi un pagriezieniem. Sen nebija nācies piedzīvot tādu kļūdu, ka veicu pāragru startu un paliku 15.vietā. Likās, ka otrajā braucienā no ārmalas būs grūti sasniegt labu rezultātu, bet viss sakārtojās. Atrados īstajā brīdī, īstajā vietā, izvirzījos vadībā, turēju savu tempu un braucu, cik ātri varēju. Braukšanas ziņā šo un to varētu pamainīt, taču, neskatoties uz to, lielisks džokera aplis un finišā biju pirmais. Rezultāti šobrīd ir ļoti blīvi, turklāt arī apļu laiki ir cieši - sekundē iekļaujas pat desmit braucēji. Cīņas ir sīvas, trase ir salīdzinoši īsa un ātra. Būs jācīnās pamatīgi," Baumaņa teikto citē viņa pārstāvji.

Pirmajos divos šīs sezonas posmos Baumanis bija attiecīgi piektais un sestais. Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 56 punktiem ir zviedrs Kevins Hansens, 48 punktus iekrājis soms Niklass Grenholms, 38 punkti ir Timijam Hansenam, kamēr ceturtais ar 36 punktiem ir Baumanis. Tikmēr Reinis Nitišs ar dalību vienā posmā iekrājis piecus punktus un atrodams 15.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu