Jonass izcīna septīto vietu MXGP kvalifikācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pauls Jonass
Pauls Jonass Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas sestdien Lomardijā, Itālijā, izcīnīja septīto vietu pasaules čempionāta piektā posma kvalifikācijā prestižākajā MXGP klasē.

Par kvalifikācijas brauciena uzvarētāju tika kronēts titulētais itālis Antonio Kairoli, kurš ir Jonasa bijušais komandas biedrs KTM rūpnīcas komandā. Aiz Itālijas motosportista sekoja slovēnis Tims Gajsers un francūzis Gotjē Polēns. Tikmēr latvietis uzvarētājam zaudēja nedaudz vairāk par 35 sekundēm.

Jonass gan aizvadīja lielisku sākumu, jo pēc starta bija otrajā vietā un atpalika tikai no Kairoli, tomēr pēc tam, kā jau tas šosezon vairākkārt bijis raksturīgs, viņš iegūtās pozīcijas zaudēja un beigās bija septītais.

Lombardijas Lielās balvas izcīņa notiks svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc četriem posmiem līderis ar 191 punktu ir Kairoli, kamēr otrais ar 175 punktiem ir Gajsers. Savukārt Jonass četru sacensību laikā ieguvis 67 punktus, kas viņam ļauj atrasties 11.pozīcijā.

Pašlaik 22 gadus vecais Jonass pēc četru gadu sadarbības ar KTM rūpnīcas komandu pārcēlies uz "Husqvarna" vienību. Vēl 2017.gadā Latvijas sportists kļuva par pasaules čempionu MX2 klasē, bet divreiz viņš kļuva par šīs klases vicečempionu.

Jonasa jaunās komandas "Rockstar Energy Husqvarna" īpašnieks ir slavenais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta somu pilots Kimi Reikenens.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 19 posmi, no kuriem desmitais jūnija vidū notiks Ķegumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu