Mančestras "City" nosargā Anglijas premjerlīgas čempionu titulu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Mančestras "City" futbolisti
Mančestras "City" futbolisti Foto: Reuters/ScanPix

Mančestras "City" komanda svētdien tika kronēta par Anglijas futbola premjerlīgas čempioni, titulu nodrošinot pēdējā kārtā.

Mančestras vienība viesos ar 4:1 (2:1) pārspēja Braitonas un Houvas "Albion" vienību, tādējādi nodrošinot titulu.

"City" pēc Glena Mareja precīzā sitiena 27.minūtē nonāca iedzinējos, kas saļodzīja viesu pretenzijas uz zelta medaļām. Tiesa, pēc minūtes Serhio Agvero vienus vārtus atguva, bet vēl desmit minūtes vēlāk Eimeriks Laporte panāca 2:1 - rezultātu, kas jau titulu deva Mančestras klubam.

Otrajā puslaikā viesu labā izcēlās Rijāds Mahrezs un Ilkajs Gindoans, sarūpējot "City" komandai čempionu svinības.

Savas pastāvēšanas vēsturē "City" par Anglijas čempioni kļuvusi sešas reizes - 1937., 1968., 2012., 2014., 2018 un nu arī 2019.gadā.

Tikmēr tuvākā sekotāja "Liverpool" savā laukumā ar 2:0 (1:0) guva virsroku pār Vulverhemptonas "Albion", taču Mančestras komandas uzvara neļāva liverpūliešiem pretendēt uz titulu.

"Liverpool" komandā abus vārtus guva Sadio Manē. Tikmēr visas 90 minūtes nospēlēja Mohameds Salāhs, kurš pirms nedēļas guva galvas traumu.

Savukārt trešajā vietā sezonu noslēdza 2017.gada čempione Londonas "Chelsea", kas viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar 2016.gada čempioni Lesteras "City".

Tikmēr ceturto vietu un pēdējo ceļazīmi uz Čempionu līgu guva Totenhemas "Hotspur", kas mājās cīnījās 2:2 (1:0) ar Liverpūles "Everton". Ziemeļlondonas komandā vārtus guva Ēriks Daiers un Kristiāns Ēriksens.

Aiz pirmā četrinieka palika Londonas "Arsenal", kas viesos ar 3:1 (0:0) pārspēja "Burnley" futbolistus. Londoniešiem divus vārtus guva Pjērs Emeriks Obamejangs.

Turpretī neveiksmīgi sezonu noslēdza Mančestras "United", kas savu līdzjutēju priekšā ar 0:2 (0:1) piekāpās Kārdifas "City" futbolistiem. Otrai Mančestras komandai gan nākamsezon būs iespēja spēlēt Eiropas līgā.

Kopvērtējuma pirmā ar 98 punktiem 38 spēlēs bija Mančestras "City" komanda, no kuras par punktu atpalik "Liverpool". Trešā ar 72 punktiem bija Londonas "Chelsea", kas par punktu apsteidza Totenhemas "Hotspur". Piektā vieta un 70 punkti bija Londonas "Arsenal", kamēr pirmo sešinieku ar 66 punktiem noslēdza Mančestras "United".

Premjerlīgas labāko vārtu guvēju sarakstā ar 22 precīziem sitieniem labākie bija Salāhs, Manē un Obamejangs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu