Lauris Dārziņš: Ir sāpīgi, bet turpinām bliezt tālāk

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lauris Dārziņš
Lauris Dārziņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas nacionālās hokeja komandas kapteinis Lauris Dārziņš pēc svētdien pasaules čempionātā (PČ) Bratislavā piedzīvotā zaudējuma 1:3 Šveices izlasei neslēpa, ka zaudējums ir sāpīgs. Valstsvienības hokejisti negrasās nokārt galvas. 

"Gatavojāmies smagai spēlei. Tā tāda arī izvērsās," teica Dārziņš. "Skaidrs, ka šveicieši uz spēli izgāja kā favorīti, bet mēs zinājām, ka, jo ilgāk rezultāts būs līdzīgs, jo vairāk svaru kausi var nosvērties uz mūsu pusi. Spēle ritēja tādā gultnē, kādā mēs gribējām. Bija līdzīgs rezultāts 1:1. Žēl, vairākumā bija iespējas, vajadzēja ielikt. Daudz maz tikām līdz kvalitatīviem metieniem, bet pietrūka pati noslēguma fāze."

Pieredzējušais uzbrucējs laukumā pavadīja 16 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā izpildīja vienu metienu pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1. 

 

"Pievīla refleks," par nopelnīto divu minūšu noraidījumu (spēles laika vilcināšana, izmetot ripu ārā no laukuma) sacīja Dārziņš. "Izgāju mazākumā, sanāca veiksmīgi nobloķēt ripu, bet tad gāju tai pakaļ un jutu ēnu mugurā. Sanāca sasteigta kustība. Protams, gribēju, lai ripa aizslīd prom visus 60 metrus. Nedaudz sasteidzu, bet džeki paglāba manu pakaļu. Paldies viņiem."

Ar Šveices komandu Latvija divreiz tikās sagatavošanās ciklā. Pirmajā no pārbaudes spēlēm Šveice Latviju pieveica ar 4:1, otrajā bija pārāka ar 2:0. 

"Zinājām ko gaidīt. Tā ir ātri slidojoša komanda, arī disciplinēta. Tāpat zinājām, ka mums būs savi momenti un arī mums ir zināmas kvalitātes. Jā, ir sāpīgi, bet turpinām bliezt tālāk. Vēl ir piecas spēles. Piecpadsmit punkti galdā un ķersim ko varēsim," norādīja Latvijas izlases kapteinis. 

Nākamo spēli Boba Hārtlija vadītā Latvijas komanda aizvadīs otrdien, kad jātiekas ar B grupas pastarīti Itāliju, kura divās spēlēs ielaidusi 17 vārtus. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu