Valsts kontrole: Rīgas pašvaldības nodibinājumu darbība diskreditē nodibinājumu būtību (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts kontroliere Elita Krūmiņa
Valsts kontroliere Elita Krūmiņa Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas pašvaldības nodibinājumu darbība diskreditē nodibinājumu būtību, pēc veiktās revīzijas secinājusi Valsts kontrole (VK).

Veicot revīziju "Rīgas pilsētas pašvaldības piešķirto dotāciju biedrībām un nodibinājumiem likumība un lietderība", VK radušās aizdomas par to, ka atsevišķas pašvaldības funkcijas apzināti īstenotas caur nodibinājumiem tāpēc, lai publiskos līdzekļus varētu tērēt necaurspīdīgi un pat nelikumīgi, kā arī apiet amatu apvienošanas ierobežojumus.

Viens no revīzijā apskatītajiem jautājumu lokiem attiecās uz to, pēc kādiem principiem, cik atklāti un godīgi uz pašvaldības finansējumu var pretendēt citas biedrības un nodibinājumi, kam naudu sadala Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Revīzijā secināts, ka pašvaldība nodibinājumiem radījusi nevienlīdzīgus nosacījumus pretendēšanai uz pieejamo atbalsta finansējumu. Arī kontrole pār naudas izlietojumu bijusi formāla.

Apkopojot revīzijas rezultātus, VK ieteikusi pašvaldībai izvērtēt, vai tās turpmāka dalība nodibinājumos ir lietderīga.

Kā ziņots, VK revīzijā secinājusi, ka Rīgas pašvaldība trīs gadu laikā caur biedrībām un nodibinājumiem nesaimnieciski izlietojusi vairāk nekā 20 miljonus eiro rīdzinieku naudas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu