Pieci stāsti par ķermeni izdevumā "Latvijas fotogrāfija 2019"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Anda Magone

13. maijā plkst. 18.00, NicePlace Telpā norisināsies žurnāla "Foto Kvartāls" ikgadējā izdevuma “Latvijas fotogrāfija 2019” atvēršanas svētki. Pasākums notiek festivāla “Rīgas Fotomēnesis 2019” ietvaros.

Izdevums jau devīto gadu popularizē Latvijas laikmetīgo fotogrāfiju un šoreiz tajā iekļauti pieci projekti, kas pievēršas ķermeņa reprezentācijai fotogrāfijā. Reinis Hofmanis fotografējis modeļus, kas pozē kaili dažādās mākslas skolās, Anda Magone kopā ar draudzeni daudzu gadu garumā iemūžinājusi savu novecošanos, Anna Maskava vērojusi kā vides maiņa ietekmē viņas ķermeni, Sandijs Ruļuks reflektējis par šodienas jauniešu seksualitāti, bet pērnā gada FK Balvas ieguvēja – labākā jaunā Latvijas fotogrāfe – Annemarija Gulbe mēģinājusi atbildēt uz jautājumu, kas viņas paaudzei ir mīlestība.

Reiņa Hofmaņa foto
Reiņa Hofmaņa foto Foto: Reinis Hofmanis

Izdevumā iekļauta arī redaktora Arņa Balčus diskusija ar visiem pieciem autoriem, kā arī mākslas zinātnieces Janas Kukaines eseja saistībā ar izdevuma tēmu.

“Patlaban Latvijas laikmetīgajā fotogrāfijā kailfoto nav ierasta prakse, tomēr ir vairāki autori, kas ne tikai turpina piktoriālisma tradīcijās radīt nekritiski estētiskus kailfoto, bet arī izmanto ķermeni kā pašreprezentāciju vai instrumentu sociālpolitisku kontekstu rosināšanai,” izdevuma tēmu komentē redaktors Arnis Balčus.

Katru gadu "Foto Kvartāla" drukātais izdevums ir augstvērtīgs māksliniecisks izstrādājums, kas tiek novērtēts arī dažādos dizaina konkursos. Šogad māksliniecisko dizainu veidojis grafikas dizaineris Aleksejs Muraško, vāka noformējumā apspēlējot vārdu “ķermenis” un toņu izvēlē imitējot miesas krāsu. Izdevums izdots ierobežotā tirāžā – vien 400 eksemplāros, un būs pieejams Jāņa Rozes un Globuss grāmatnīcās, Fotomuzejā, Mr. Page un citviet.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu