"Riga.lv" nepiekrīt Valsts kontroles revīzijā paustajai kritikai (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes ēka.
Rīgas domes ēka. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pašvaldības nodibinājums "Riga.lv" nepiekrīt Valsts kontroles revīzijas ziņojumā "Rīgas pilsētas pašvaldības piešķirto dotāciju biedrībām un nodibinājumiem likumība un lietderība" paustajai kritikai, informēja nodibinājumā.

Nodibinājumā uzsvēra, ka "Riga.lv" dibināšanas mērķi revīzijas ziņojumā ir reducēti līdz vienkāršai Rīgas pilsētas pašvaldības reklamēšanai, norādot, ka "Riga.lv" funkcijas var pildīt pašvaldības iestāžu sabiedrisko attiecību speciālisti. Nodibinājuma ieskatā tiek ignorēta faktiskā situācija, proti, ka "Riga.lv" veic informēšanas aktivitātes pēc iespējas plašākai mērķauditorijai, koordinē sadarbību starp valsts un pašvaldību institūcijām un kapitālsabiedrībām.

Portāla "Riga.lv" lietotāju skaits pērn sasniedza 3,7 miljonus, uzsvēra nodibinājumā, akcentējot, ka kopš dibināšanas tas ir pieaudzis četrkārt.

""Riga.lv" nav sarkano lentīšu griešanas portāls. Tās pievilcīgā un plašai sabiedrībai saprotamā formā sniedz būtisku informāciju rīdziniekiem par sociālo palīdzību, par satiksmi, par kultūras pasākumiem, padarot to pieejamu," pauda nodibinājumā.

"Riga.lv" ieskatā galvenais informatīvā portāla darba izvērtēšanas kritērijs ir auditorijas paplašināšanās un tās noturēšana. "Portāla "Riga.lv" augstie auditorijas pieauguma un tās noturēšanas rādītāji liecina, ka redakcijas sagatavoto informatīvo materiālu kvalitāte atbilst mērķauditorijas - Rīgas administratīvās teritorijas iedzīvotāju - pieprasījumam," pārliecināts nodibinājums.

Vienlaikus gan nodibinājums sola "rūpīgi un ar lielu atbildību" vērtēt Valsts Kontroles ieteikumus.

Kā ziņots, Valsts kontrole revīzijā secinājusi, ka Rīgas pašvaldība trīs gadu laikā caur biedrībām un nodibinājumiem nesaimnieciski izlietojusi vairāk nekā 20 miljonus eiro rīdzinieku naudas. Revīzijā Valsts kontrole galveno uzmanību veltījusi diviem Rīgas pašvaldības dibinātiem nodibinājumiem - RTAB un "Riga.lv".

Revidenti secinājuši, ka pašvaldības biedrības bez jebkāda pamatojuma saņēmušas dāsnas budžeta dotācijas, lai naudu izlietotu apšaubāmās ziedošanas shēmās, neizprotamās darbībās ar preču zīmēm, kā arī algās, iespējams, fiktīvi nodarbinātām personām. Tāpat revidentiem neesot skaidri biedrību finansējuma piešķiršanas principi dažādu projektu īstenošanai.

Revīzijā kopumā esot konstatēti būtiski trūkumi biedrībām un nodibinājumiem sniegtā finansējuma plānošanas, piešķiršanas un uzraudzības procesos, un tas liekot secināt, ka Rīgas pilsētas pašvaldība triju gadu laikā nesaimnieciski iztērējusi vairāk nekā 20 miljonus eiro rīdzinieku naudas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu