10 aktuālas interjera dizaina tendences, kuras dizaineri neatzīst

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Dizaina tendences mūsdienu apstākļos mainās ārkārtīgi strauji – dažas no tām kardināli ietekmē sabiedrības uztveri par gaumīgi iekārtotu mājokli, bet citas modes virsotnē paviesojas vien īsu brīdi. To, vai interjera tendences būs spējīgas noturēties patērētāju interešu lokā, lielā mērā ietekmē interjera dizaineri. Savukārt tendencēm, kuras neatzīst nozares eksperti, pastāv lielāks risks kļūt par bezgaumības zīmogu. Lūk, kādas šā brīža karstākās interjera tendences, kas dizaineriem neiet pie sirds.

Pagājušajā nedēļā norisinājās dizaina uzņēmuma "La Cinega Design Quarter" pasākums, kas vienkopus pulcēja izcilākos un arī slavenākos nozares ekspertus. To starpā bija dizaineri un dažādu mājokļa iekārtošanas raidījumu vadītāji – Neits Bērkuss, Džeremijs Brents, Bobijs Berks, Lianna Forda, Mērija Makdonalda un Neitens Tēners. Kopīgā diskusijā dizaineri atklāja desmit mūsdienu aktuālākās dizaina tendences, kuras pašiem dizaineriem nešķiet pārāk pievilcīgas.

Fototapetes

Fototapetes dažos gadījumos var būt lielisks akcents blāvā interjerā, tomēr tās ārkārtīgi ātri iziet no modes. Laika gaitā mainās izpratne par to, kas ir skaisti un moderni motīvi vai raksti, tāpēc šādas tapetes būtu jāmaina ik pēc pāris gadiem. Tas nav izdevīgi un prasa liekus pūliņus, tāpēc tā vietā izvēlies vienu no sienām nokrāsot kādā konkrētā krāsā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?????? ?????? ????????? (@oliverthomasesq) on

Terrazo motīvi

Terrazo tendence šobrīd plaukst un zeļ, taču šāda grīda vai sienas liks mājoklim līdzināties lidostas interjeram.

Krāsaina virtuves tehnika

Gluži kā fototapetes, arī krāsaina sadzīves tehnika var ātri iziet no modes, turklāt, ja tā ir sadzīves tehnika, krāsas kārta var lietošanas gaitā nobružāties un kļūt nesimpātiska. Tā vietā izvēlies metālisku sadzīves tehniku bez krāsas klājuma – tā iederēsies jebkurā interjerā un vizuāli kalpos ilgāk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diespeker Marble & Terrazzo (@diespeker.co) on

Metro stacijas flīzes

Lai gan metro flīzes šobrīd ir viena no aktuālākajām vannasistabu tendencēm, tomēr, kā uzskata dizaineris Neits Bērkuss – šīs flīzes ir garlaicīgas un vannasistabu padarīs vizuāli pārāk sterilu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DECORSTEALS.COM (@decorsteals) on

Iniciāļu un vārdu izšūšana uz dvieļiem vai spilveniem

Šī tendence dažiem varētu šķist nepraktiska, taču dvieļu apzīmēšana ar skaisti izšūtiem saviem iniciāļiem ļauj nošķirt savus dvieļus no citu mājinieku dvieļiem. Tomēr tas nebūt nav nepieciešams – pietiks vien ar dažādu krāsu vai rakstu dvieļiem, kas ļaus atpazīt savu dvieli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Embroid N Go (@embroid_n_go) on

Dažādu stilu ēdamistabas krēsli

Jāteic, ka šobrīd dažādu stilu krēsli ēdamistabā ir visai pieprasīta un aktuāla tendence, tomēr pirms papildi galdu ar vairāku stilu krēsliem, atrodi vismaz divas vienojošās detaļas, piemēram, krāsu, formu vai materiālu. Pārāk atšķirīgu krēslu kompozīcija radīs telpai haosa piegaršu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nordic Boho Interior ღ (@thenordicbohemian) on

Akrila mēbeles

Akrils ir lēts materiāls, tāpēc tas ātri bojājas, saskrāpējas un lūzt – tas nozīmē, ka šādas mēbeles ātri vien kļūs par nobružātu objektu, kas uz kopējā interjera fona būs kā skabarga acī.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gemma Gracias ♡ (@mama_life_style_) on

Griestu ventilatori

Šāds interjera priekšmets ir ārkārtīgi populārs siltajos platuma grādos, bet tie lēnām ienāk arī Latvijā. Griestu ventilatoru funkcija nav tā vērta, lai ar to izbojātu interjeru. Tā vietā karstajās dienās izliec portatīvo ventilatoru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beacon Lighting (@beaconlighting) on

Iebūvētais ziepju dozators

Mēdz teikt, ka iebūvējamie ziepju dozatori ir ārkārtīgi parocīgi – tie neaizņem daudz vietas un perfekti iekļaujas vannasistabas vai virtuves interjerā, taču dizaineri nav vienisprātis ar šo apgalvojumu. Dizaineri skaidro, ka iebūvēto dozatoru kopšana ir sarežģīta un laika gaitā dozatori var sabojāties.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrea (@mycarolinafarmhouse) on

Izbāzeņi

Kaut gan dažiem brieža galvas izbāzenis šķitīs kā trāpīgs interjera objekts, taču tas nebūt nav pievilcīgs mājas dekors. Galu galā – tas ir miruša dzīvnieka karkass.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ? ?Wednesday’s Web ?? (@wednesdaysweb) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu