Sākta kriminālvajāšana pret trīs personām par pērn izdarītu slepkavību Aucē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Asinis. Ilustratīvs attēls.
Asinis. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki pēc rūpīgi veiktās pirmstiesas izmeklēšanas Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai nodevusi kriminālprocesu pret trīs personām par pērn izdarīto slepkavību Auces novada Aucē, informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Pagājušā gada 28.jūlija pievakarē Aucē, meža masīvā, netālu no dzelzceļa stacijas, tika atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm - vairākām durtām brūcēm. Saistībā ar šo noziegumu nekavējoties tika sākts kriminālprocess, kurā tika veiktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības un nozīmētas vairākas ekspertīzes, tajā skaitā arī bojāgājušā vīrieša identitātes noskaidrošanai.

"Policija noskaidroja, ka bojāgājušais vīrietis ir 1983.gadā dzimis Auces iedzīvotājs. Vīrietis jau vairākas nedēļas bija meklēts kā bezvēsts pazudušais. Veicot izmeklēšanas darbības par slepkavību pastiprinošos apstākļos policija nostiprināja pierādījumus pret 1976., 1988. un 1992.gadā dzimušajiem vīriešiem, no kuriem divi jau agrāk bija tiesāti. Visi trīs aizdomās turētie vīrieši ir Auces iedzīvotāji," stāstīja Sietniece.

Viņa teica, ka viens no aizdomās turētajiem atrodas apcietinājumā, otrs jau izcieš reālu cietumsodu par cita nozieguma izdarīšanu, bet trešajam piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka starp aizdomās turētām personām un bojāgājušo vīrieti kādas mājas pagalmā bija izcēlies sadzīviska rakstura konflikts, pēc kā visi vīrieši devās uz kādu pamestu ēku, kur arī bija izdarīta slepkavība. Lai slēptu noziegumā pēdas, aizdomās turētās personas, noslepkavotā vīrieša līķi pārvietoja un paslēpa meža masīvā, netālu no dzelzceļa stacijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu