Latvijā prezentēts līdz šim lielākais BMW apvidnieks (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Par BMW X7 pirmo reizi tika vēstīts 2014.gadā. Oficiāli to prezentēja 2018.gada oktobrī. Kopš 2019.gada marta BMW X7 ir pārdošanā pasaules tirgū, bet no 11.maija tas pieejams arī testa braucieniem pie BMW oficiālā dīlera Latvijā - “Inchcape Motors Latvia”.

BMW X7 izstaro autoritāti. To apliecina virkne stila elementu, jo īpaši masīvais radiatora režģis priekšpusē, niknie lukturi ar X dizaina lāzergaismām, kas izgaismo ceļu līdz pat 600 metru attālumā, ventilācijas atveres aiz priekšējo riteņu arkām, hromēta josla starp aizmugurējiem lukturiem un virsbūves izmēri kopumā. Punktiņš uz i ir prāva izmēra riteņi; X7 gadījumā to izmērs var būt 22 collas un noformējums - divās krāsās.

Interjerā uzsvars likts uz izsmalcinātību un komfortu, tādēļ pārnesuma pārslēga, skaļuma vadības, “iDrive” kontrollera un “Start” pogas detaļas ir izgatavotas no smalka kristāliskā stikla, bet piekļuvi pilna izmēra trešās rindas sēdekļiem atvieglo elektriski bīdāms un atlokāms vidējās rindas sēdeklis.

Interesants risinājum salonā ir panorāmas stikla jumta lūka “Sky Lounge”, kurā ir iebūvēti vairāk nekā 15 000 gaismas elementu salona fona apgaismojumam. 

Foto: Publicitātes foto

BMW X7 aprīkojumā ietilpst arī ļoti daudzveidīgas atbalsta funkcijas, kas ne tikai atvieglo braukšanu, bet arī palīdz vadīt un kontrolēt auto. Ar žestiem pie priekšējā paneļa iespējams pārvaldīt ienākošos zvanus vai regulēt audio sistēmas skaņu, savukārt parkošanās asistents manevrus atvieglo, piedāvājot 3D panorāmas skatu. Ar digitālo atslēgu ir iespējams iedarbināt, atslēgt un aizslēgt savu BMW. Šo funkciju var kopīgot viedtālrunī ar ģimeni un draugiem. Melomāniem patiks automobiļa aprīkojumā pieejamā “Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound” sistēma.

Jaunajam BMW X7 ir pieejama “xOffroad” pakotne ar četru bezceļu režīmu izvēli. Īpašu braukšanas komfortu un dinamiku nodrošina “Excutive Drive Pro” balstiekārtas vadības sistēma. Dzinēja skaņu, ko ir iespējams pastiprināt, nodrošina M sporta izplūdes sistēma.

Foto: Publicitātes foto

Adaptīvā pneimopiekare tikmēr gādā, lai automobilis visu laiku būtu nemainīgā augstumā neatkarīgi no slodzes. Braukšanas stabilitāti un komfortu savukārt palielina aktīvā stūres sistēma, kas pie mazāka ātruma (zem 60 km/h) griež aizmugurējos riteņus pretī priekšējiem, tādējādi sasniedzot labāku manevrējamību.

Jaudīgākais X7 patlaban ir modelis M50d, kam uzstādīts 400 zirgspēku dīzeļdzinējs. Šāds auto spēj 100 km/h sasniegt 5,4 sekundēs un maksimāli attīsta 250 km/h. M50d cena Latvijā ir nedaudz virs 116 tūkstošiem eiro. Pārējās divas motorizācijas opcijas ir xDrive 40i ar 340 zirgspēku benzīna motoru un xDrive 30d ar 265 ZS dīzeļdzinēju.

Foto: Publicitātes foto

Materiāls tapis sadarbībā ar Inchcape Motors Latvia

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu