Merzļikins: Pēc divu mēnešu pauzes nospēlēju labāk nekā gaidīju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins pasaules čempionāta mačā pret Šveici esot nospēlējis labāk nekā pats no sevis gaidīja pēc gandrīz divu mēnešu pauzes, taču pēc lidojuma no ASV joprojām jūtot nogurumu.

Merzļikins pasaules čempionāta spēlē pret sev labi zināmo Šveices izlasi sargāja Latvijas valstsvienības vārtus, bet pašmāju komanda zaudēja šajā duelī ar 1:3. Merzļikinam tā bija pirmā spēle pēc gandrīz divu mēnešu pauzes. Iepriekšējo spēli viņš aizvadīja 16.martā, kad Šveices augstākās līgas (NLA) ceturtdaļfināla sērijas cīņā sargāja "Lugano" vārtus.

"Nepatīkami zaudēt. Īpaši šveiciešiem, kuri man mācījuši spēlēt hokeju. Šodien [pirmdien] esmu nedaudz saguris. Pēdējo spēli aizvadīju gandrīz pirms diviem mēnešiem. Ņemot to vērā, esmu ļoti priecīgs, ka tā vakar nospēlēju. Pēc diviem mēnešiem vajadzēja būt trakāk. Pie pirmā gola tur drusku nočakarējos, bet tas nekas," pēc pirmdienas treniņa žurnālistiem Bratislavā stāstīja Latvijas izlases vārtsargs.

Kad Latvijas un Šveices duelī rezultāts vēl bija 0:0, Merzļikins aiz vārtiem pielietoja efektīgu spēka paņēmienu pret pretinieku līderi Kevinu Fialu. Hokejists atzīst, ka bija gatavs tam, ka tiesnesis viņam piešķirs divu minūšu sodu, kas gan nenotika.

"Man nebija citu variantu. Aiz vārtiem pazaudēju ripu, viņš jau bija klāt. Man tas bija jādara. Tobrīd nobijos, jo domāju, ka tiesnesis man iedos divas minūtes. Tas deva enerģiju komandai, tāpēc pēc tam jutos labi," hokejā reti redzamo epizodi komentēja Merzļikins.

Marta beigas, aprīli un maija sākumu Merzļikins pavadīja ASV, kur trenējās kopā ar savu nākamās sezonas vienību Kolumbusas "Blue Jackets", kura cīnījas par Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausu. Sportists sacīja, ka, esot Amerikā, tikai trenējās, bet nedomāja par izlasi.

"Aizvadīju kvalitatīvus treniņus vārtsargu trenera vadībā. Domāju par savu darbu. Nebija laika domāt par izlasi. Koncentrējos uz to, ko man māca un mēģina manī mainīt. Kad jau tuvojās kluba sezonas beigas, piedomāju arī par valstsvienību," atcerējās Merzļikins.

Latvija nākamo spēli aizvadīs otrdien, kad tiksies ar grupas pastarīti Itāliju, kas līdzšinējās divās spēlēs vārtus nav guvusi, bet ielaidusi 17 ripas.

Latvijas izlase pirmajās divās turnīra spēlēs tikusi pie trim punktiem, kas B grupas kopvērtējumā dod piekto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu