Rihards Bukarts: Katru spēli spēlēju par Latviju. Izlieku visu savu sirdi (2)

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Rihards Bukarts
Rihards Bukarts Foto: Edijs Pālens/LETA

Uzbrucējs Rihards Bukarts pasaules čempionātā (PČ) Bratislavā pirmdien pēc treniņa pastāstīja, ka atdod visus spēkus, enerģiju, lai Latvijas izlase varētu izcīnīt uzvaras. Viņš katru maču spēlē par Latviju. 

"Cenšos palīdzēt komandai ar savu agresivitāti, entuziasmu cīnīties. Jāiemet tas pirmais goliņš un tad jau viss atnāks vaļā," žurnālistiem teica jaunākais no brāļiem Bukartiem. "Būs pavisam cita runa, jātrāpa vārtos vairākumā."

Otrdien Latvijas izlase aizvadīs trešo spēli turnīrā, plkst. 17.15 Bratislavā tiekoties ar Itālijas komandu, kurai līdzšinējās divās spēlēs vārtu attiecība ir 0:17. 

"Uzskatu, ka mums nav jādomā par citiem, jāspēlē sava spēle, jāuzspiež citiem savs hokejs un spēles stils. Šajā turnīrā varam uzvarēt pilnīgi jebkuru, ko mēs parādījām gan Ķelnē, gan Herningā. Spēlējām vienlīdzīgu hokeju ar Kanādu, Ameriku un visām viņu NHL superzvaigznēm. Mums ir jāspēlē savs spēles stils un jāuzspiež tas citiem. Vienalga, kas nāk pretī," pauda Bukarts. 

Treniņā viņš bija labā noskaņojumā.

"Ir jauna diena, rītdien jauna spēle un nav ko sēdēt pagātnē. Zaudējām Šveicei, bet nekas. Ir jāpaņem pozitīvākais, kas bija. Uzskatu, ka spēlējām labi. Hokeja dievi nebija mūsu pusē, piekāpāmies pašās pēdējās minūtēs. Protams, tas bija ļoti sāpīgs zaudējums, bet mums priekšā ir piecas spēles," runājot par emocijām pēc mača ar Šveici (1:3), teica Bukarts. 

 

Pirmdien izplatījās informācija, ka 23 gadus vecais Bukarts noslēdzis jaunu līgumu, pievienojoties Vācijas augstākās līgas (DEL) klubam Diseldorfas EG. Kontraktu ar šo komandu viņš esot parakstījis jau novembrī. 

"Viņi gribēja to pēc iespējas vēlāk noildzināt. To viņi paši gribēja tagad paziņot un atklāt. Klubs ir mans darba devējs un viņi šai ziņā var darīt ko grib," par panākto vienošanos sacīja Bukarts. "Es katru spēli spēlēju par Latviju. Izlieku visu savu sirdi. Atdodu visus savus spēkus, enerģiju, lai Latvija uzvarētu. Lai līdzjutēji un cilvēki, kuri mūs atbalsta, būtu priecīgi. Ticiet man, jebkurš, kurš ir uz laukuma, atdod visu, lai uzvarētu. Vakar tas neizdevās, cerams, ka rīt izdosies."

Vairāki hokejisti sūdzējušies par Ondreja Nepelas arēnas ledus kvalitāti. Bukarts gan nesūdzējās, norādot, ka vēl sliktāks bija pasaules čempionātā Ķelnē. Arī pagājušajā gadā Herningā ledus nebija labs. 

"Ir bijušas sūdzības par ēdienu, bet tas mani neietekmē. Kādi apstākļi ir, tādos jādzīvo. Ēdu visu, es neesmu nekāda primadonna. Mani viss šeit apmierina, vienmēr jau var būt labāk, bet ir labi kā ir," pastāstīja Bukarts. 

Pret Itālijas izlasi viņš prognozē ļoti grūtu spēli. 

"Tā ir sīksta komanda. Viņi visi pieci stāv ap vārtiem un ir grūti kaut ko izveidot. Centīsimies viņus nospiest, bet spēle nebūs viegla," skaidroja Bukarts. "Mums jāmet pa vārtiem, jābūt aktīviem vārtu priekšā un jāiet pēc atlēkušajām ripām. Jāspēlē, jāiet uz vārtiem ar labu cīņassparu."

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu