"Valmiera Glass"/ViA komanda izcīna otro uzvaru pār čempioni "Riga"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" futbolisti.
"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" futbolisti. Foto: https://www.facebook.com/FutbolaVirsliga/

Vārtus gūstot japānim Šunsukem Nakamuram, "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komanda pirmdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 12.kārtas spēlē savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja pērnā gada čempioni "Riga" vienību.

Valmierieši valsts čempioni sarūgtināja otro reizi sezonā un līdz ar panākumu pacēlās uz trešo vietu, tajā pat laikā liedzot pretiniekiem kļūt par turnīra līderiem.

Pirmajā puslaikā nedaudz vairāk pa vārtiem sita "Riga" komanda, bet iztika bez bīstamām epizodēm abos laukuma galos. Otrajā puslaikā valmieriešiem vajadzēja septiņas minūtes lai atklātu cīņas rezultātu - bumbu pie soda laukuma robežas saņēma Nakamura, kurš pāris metrus pagāja uz priekšu un sita pa vārtiem, bumbai iegriežoties tīklā.

Lai gan iedzinējos bija viesi, Valmieras futbolisti puslaika turpinājumā nekautrējās uzbrukt "Riga" vārtiem. Tikmēr viesiem bija vairākas iespējas pēc stūra sitieniem, taču rīdziniekiem neveicās ar standarsituāciju realizāciju. Tuvojoties pamatlaika beigām, Rīgas futbolistiem bija pāris izdevības panākt neizšķirtu, tomēr savos uzdevumu augstumos bija mājinieku vārtsargs Vladislavs Lazarevs un valmieriešu aizsardzība.

Valmierieši pēdējā laikā bija demonstrējuši nestabilu sniegumu, taču tas pērnā gada pārliecinošajai pastarītei netraucē atrasties turnīra tabulas augšdaļā. Tikmēr čempione "Riga" šobrīd turnīra tabulā ieņem stabilu otro vietu, līderei RFS zaudējot vien divus punktus. Pēdējās piecās spēlēs komanda Mihaela Koņeva vadībā guvusi desmit punktus, kas ļauj iesaistīties cīņā par līderpozīciju turnīra tabulā.

Pirmajā aplī pārāki ar 1:0 bija valmierieši, vienīgos vārtus gūstot Pasifikam Gbaguidī. Viņš pirmdien aizvadīja pirmo spēli pēc atgriešanās no Beninas, jo problēmas ar dokumentiem kādu laiku neļāva viņam uzturēties Latvijā.

Jau ziņots, ka sestdien "Jelgava" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar RFS, Jūrmalas "Spartaks" mājās ar 1:0 guva virsroku pār "Liepāju", bet "Metta" savu līdzjutēju priekšā ar 2:1 pārspēja "Ventspili". "Spartaks" un "Metta" uzvaras izrāva maču kompensācijas laikos.

Šo kārtu izlaida "Daugavpils".

Ar 11 spēlēs gūtiem 24 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 22 punktiem 11 dueļos seko "Riga", bet trešā ar 17 punktiem desmit cīņās ir "Valmiera Glass"/ViA. Tālāk ar 16 punktiem desmit spēlēs seko "Daugavpils", aiz kuras ar 13 punktiem 11 cīņās ir "Ventspils", "Jelgavas" un "Spartaka" komandas, astotā ar deviņiem punktiem 11 dueļos ir "Metta", bet pēdējo vietu ar astoņiem punktiem desmit mačos ieņem "Liepāja".

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu