Rihards Marenis: Mēs jokojam, ka vakariņās ēdam baložu kājiņas

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Rihards Marenis
Rihards Marenis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja valstsvienības uzbrucējs Rihards Marenis pasaules čempionātā (PČ) Bratislavā nospēlējis nedaudz vairāk par sešām minūtēm. Viņš nav iekļauts regulārā spēlētāju rotācijā, maču laikā jebkurā brīdī jābūt gatavam iesaistīties spēlē. Ar turnīra organizatorisko pusi hokejists ir ļoti apmierināts, ja neskaita, ka viesnīcā prasītos mazliet kreptīgākas maltītes. 

"To ko vajadzēja izdarīt aizsardzībā, to izdarīju - dabūju ripu ārā no zonas. Pirmajā spēlē nopelnīju noraidījumu, ielaidām golu. Misēklītis. To var novelt uz to, ka nebiju daudz skrējis, pēc ilgākas pauzītes izlaida laukumā un gribēju būt agresīvs, atņemt ripu, bet pretiniekam nedaudz iebāzu nūju kājās. Kopumā jau ir normāli," par savu līdzšinējo veikumu pasaules čempionātā TVNET pastāstīja Marenis. 

Pret Austriju un Šveici viņš tika iesaistīts kā 13. uzbrucējs. Laukumā Marenis devās epizodiski, šajos mačos kopumā nospēlējot nedaudz virs sešām minūtēm. 

"Treneris man prasīja, vai es apzinos savu lomu. Teicu: pilnīgi noteikt. No manis gaida spēli aizsardzībā, īsas maiņas, dabūt ripu ārā no zonas, dabūt ripu dziļumā un laist ārā pirmās maiņas. Ja pietiek laika, varu pagrūstīt nedaudz pretiniekus, noēst viņus uzbrukumā un nogurdināt. Jāpaspēj man ātri nomainīties, lai mūsējie var iznākt uz nogurušiem pretiniekiem," savu lomu komandā raksturoja Marenis. 

Viņš nav regulārā spēlētāju rotācijā un savu iznākšanu uz ledus uzzina vien pēdējā brīdī. Visu laiku jābūt gatavam, ka treneri var nosaukt Riharda vārdu. 

"Man visu laiku jākoncentrējas, viegli nav. Pasēžot nedaudz ilgāk, paliek stīvākas kājas, nosēžos. Uz soliņa mēģinu pataisīt pietupienus un kad ir tehniskās pauzes, tad cenšos iziet ārā uz laukuma paslidot, lai asinis riņķo. Pirmo maiņu, kad pēc kādas ilgākas pauzītes mani izlaiž laukumā, tad 20 sekunžu laikā jāieslēdz kājas un jāizdara viss pareizi. Nākamajā maiņā jau esmu svaigāks, ieelpojies," pastāstīja Marenis, kurš, nonākot no treniņu laukuma ledus bija manāmi aizelsies. 

Otrdien Latvijas izlase aizvadīs trešo spēli turnīrā, plkst. 17.15 Bratislavā tiekoties ar Itālijas komandu, kurai līdzšinējās divās spēlēs vārtu attiecība ir 0:17. 

"Mums būs jāmet pa vārtiem. Zinām, ka itāļi baigi cieši spēlē pie saviem vārtiem, tāpēc būs jāmet. Jāspēlē ar ātrām, asām piespēlēm. Pāris piespēles un jāmet pa vārtiem. Tur visu laiku kādam ir jābūt," skaidroja Marenis. "Būs jāliek netīri goli iekšā. Ja ieliksim pārīti, tad arī viņiem sāks degt pakaļas un gribēs paši aizskriet. Tad arī citādāki momenti veidosies."

 

Marenis neslēpa, ka viesnīcā varētu būt labāk ēdināšana, bet ar pārējo organizatorisko pusi viņš ir ļoti apmierināts. 

"Kopumā viss ir superīgi. Pret mums izturas tieši tā kā vajag, mums nekā netrūkst. Mēs jau jokojam, ka vakariņās ēdam baložu kājiņas. Sausa vistiņa, bet nav jau tik traki - paēst var. Visi gan ir pieraduši labāk ēst. Jā, neliels rājiens pavārēm viesnīcā, bet treneri teica, ka par visu parūpēsies un būs labāk," sacīja enerģiskais uzbrucējs. 

"Nevienā brīdī nepadosimies. Zinām, ka varam atspēlēties, ja vadībā ir pretinieki. Jākoncentrējas uz katru spēli, nereāls nav nekas," teica Marenis. 

Grupas turnīrā Latvijas komandai vēl jāaizvada pieci mači. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu