Hamiltons: "Mercedes" dominance sacīkstēs var finansiāli kaitēt F-1

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūiss Hamiltons
Lūiss Hamiltons Foto: AP/Scanpix

Pēc uzvaras Pirmās formulas (F-1) Spānijas "Grand Prix" sacīkstēs Lūiss Hamiltons izteicies, ka "Mercedes" dominance var finansiāli negatīvi ietekmēt F-1.

Pieckārtējais F-1 čempions Hamiltons svētdienas vakarā Barselonā izcīnīja savu 76.uzvaru karjerā, atstājot aiz sevis komandas biedru Valteri Botasu. Līdz ar to "Mercedes" ir svinējuši dubultuzvaru jau piecos posmos pēc kārtas. Arī nākamajās sacīkstēs Monako ielās "Mercedes" piloti ierindoti starp favorītiem un čempionāts neoficiāli iesaukts par divu vīru cīņu.

Hamiltons sporta vārdā cerot, ka šāds scenārijs tomēr neattīstīsies.

"Divi "Mercedes" piloti sacenšas viens pret otru un tas nav interesanti pārējiem, it sevišķi skatītājiem," pauda Hamiltons. "Daudz interesantāk ir sacensties pret citām komandām, kas arī iet uz maksimumu. Paši aizraujošākie F-1 mirkļi ir sacensības pret vēl vienu vai divām komandām, kurās ir divi labi piloti un komandas plāno, kā izmantot savas stiprās un vājās puses."

"No sacīkšu skatupunkta, nav interesanti sacensties komandas iekšienē. Tā nav tāda sāncensība, kādai būtu jānotiek F-1, bet pagaidām ir tā, kā ir," rezumēja Hamiltons.

Komandas īpašnieks Toto Volfs savos izteikumos bija izvairīgāks, tomēr arī viņš atzīst, ka komandas pārākums, iespējams, padara F-1 sacīkstes neinteresantākas.

Neviena komanda F-1 sacensībās nekad nav uzvarējusi visos posmos. Vistuvāk šādam notikumam 1988.gadā bija "McLaren" komanda, kura uzvarēja 15 no 16 posmiem. Vēl nesen - 2016. gada sezonā - "Mercedes" uzvarēja 19 posmus no 21.

Nākamais F-1 čempionāta posms notiks Monako ielās 26.maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu