Itālijas hokejists Dzanata: Latvijai ir laba komanda, taču mums ir izredzes

CopyDraugiem X Whatsapp
Itālijas izlases hokejisti aizsardzībā
Itālijas izlases hokejisti aizsardzībā Foto: Reuters/ScanPix

Ja Itālijas hokeja izlase otrdien pasaules čempionāta mačā ar Latviju parādīs tādu pašu spēli kā pirmajos divos periodos pret Zviedriju, tai ir izredzes uz pozitīvu iznākumu, uzskata itāļu aizsargs Luka Dzanata.

B apakšgrupas mačs sāksies plkst.17.15 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam (LTV 7).

Sestdien savā pirmajā mačā Latvijas hokejisti ar 5:2 apspēlēja Austriju, bet otrajā duelī ar 1:3 piekāpās Šveicei. Tikmēr Itālija cietusi divus smagus "sausos" zaudējumus - 0:9 pret Šveici un 0:8 pret Zviedriju.

"Turnīru sākām pret divām ļoti spēcīgām komandām, kas uzrādījušas labus rezultātus. Neskatoties uz diviem zaudējumiem, mums pozitīvi jāraugās uz to, ko parādījām pirmajos divos periodos pret Zviedriju," Itālijas hokeja federācija citē Dzanatas teikto.

"Ja parādīsim tādu pašu spēli kā šajos periodos (pret Zviedriju), mums ir izredzes. Saprotam, ka Latvija ir laba komanda un šis mačs bez šaubām ir ļoti svarīgs. Mums ir jāspēlē sava spēle, neskatoties uz to, ko piedāvā pretinieks," piebilda hokejists.

Iepriekšējo reizi abas komandas savā starpā tikās 2017. gada pasaules čempionātā, kad Latvijas izlase grūtā cīņā pārspēja Itāliju ar rezultātu 2:1.

Toreiz jau spēles 4. minūtē vadībā izvirzījās Itālija, taču mača turpinājumā divus vārtus guva Andris Džeriņš, kurš šogad traumas dēļ nevar palīdzēt Latvijas izlasei.

Jāņem vērā fakts, ka pirms diviem gadiem notikušajā spēlē Džeriņš otros vārtus guva vien nepilnu pusotru minūti līdz trešā perioda beigām, izraujot Latvijai uzvaru pret Itāliju.

Pēc pēdējās spēles pirksta lūzuma dēļ čempionāts beidzās uzbrucējam Rodrigo Ābolam, kura vietā meistarsacīkstēm tika pieteikts uzbrucējs Māris Bičevskis.

Latvijas pretiniece Itālija zaudējusi vienu no saviem potenciālajiem līderiem uzbrucēju Džovanni Morīni, kurš guva traumu čempionāta pirmajā spēlē. Viņš šosezon spēlēja Šveices klubā "Lugano" kopā ar Elvi Merzļikinu, gūstot 16 vārtus 52 mačos.

B grupas kopvērtējumā Krievija ir maksimāli iespējamie deviņi punkti trīs spēlēs, Čehijai, Šveicei un Zviedrijai ir seši punkti, trīs punktus guvusi Latvija, bet bez punktiem ir Austrija, Norvēģija un Itālija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 10. līdz 21.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu