Edgars Masaļskis: Pret Itāliju vārtos būs labs vārtsargs

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Masaļskis
Edgars Masaļskis Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas hokeja izlases vārtsargu treneris Edgars Masaļskis pēc rīta treniņa pasaules čempionāta (PČ) spēles dienā neatklāja, kurš no vārtsargiem sargās vārtus mačā pret Itālijas valstsvienību. Spēle sāksies plkst. 17.15 pēc Latvijas laika. 

Treniņā piedalījās vārtsargs Gustavs Grigals, aizsargi Jānis Jaks un Edgars Siksna un uzbrucējs Toms Andersons. 

"Neteikšu, kurš sargās vārtus. Pagājušajā reizē no rīta pateicu un nevinnējām to spēli (pret Šveici)," žurnālistiem sacīja Masaļskis. "Būs labs vārtsargs."

Pret Itāliju par vārtu drošību rūpēsies Elvis Merzļikins vai Kristers Gudļevskis

"Noskaņojums ir labs. Vakar bija brīvāka diena, visi kopā aizgājām uz pilsētu paēst kvalitatīvākas vakariņas. Pavadījām kopā labu laiku, šodien, protams, skatīsimies video un gatavojamies spēlei," pastāstīja Masaļskis. 

Viņš pauda, ka būs izmaiņas spēlētāju virknējumos, jo mačā pret Šveici no sastāva pirksta savainojuma dēļ (čempionāts beidzies) izkrita centra uzbrucējs Rodrigo Ābols. Viņa vietā turnīram tika pieteikts Māris Bičevskis

"Protams, izmaiņas maiņās būs. Visdrīzāk arī spēles laikā maiņas tiks mainītas, jo centra spēlētāji ir tik, cik viņi ir," norādīja Masaļskis. 

Pirmajās divās spēlēs Itālijas komanda demonstrēja blāvu sniegumu, savos vārtos ielaižot 17 ripas, kamēr paši pie gūtiem vārtiem nav tikuši. 

 

"Katra spēle sākas pie rezultāta 0:0. Ja jau viņi [Itālijas komanda] ir šeit, tad nav pavisam zemē metami. Spēle nebūs viegla. Jā, esam šajā spēlē favorīti, bet viņi centīsies mums iekost un jāspēlē maksimāli labi pašiem un rezultāts būs," teica Masaļskis. "Pretinieku zonā viņi pārāk neiet virsū, atkāpjas. Tas pats arī savā zonā, viņi visi seši cenšas sargāt vārtus. Svarīgi būs stāvēt vārtu priekšā, jo ripas tur būs. Tās būs jāiedzen vārtos."

Masaļskis arī atklāja, ka treneru korpusam ir plāns kā tuvākajās spēlēs izmantot vārtsargus pret konkrētu pretinieku. Šo stratēģiju gan viņš neprecizēja. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu