Itālijas vārtsargs Bernards: Profesionāļa karjerā nekad tik daudz metienus nebiju atvairījis

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Andreass Bernards
Andreass Bernards Foto: AFP/SCANPIX

Itālijas valstsvienības vārtsargs Andreass Bernards pēc pasaules čempionāta (PČ) mača pret Latvijas izlasi (0:3) atzina, ka profesionāļa karjeras laikā nekad tik daudz metienus (63) nebija atvairījis. Iespējams, tikai junioru vecumā. 

"Kā varonis nejūtos, mēs piedzīvojām zaudējumu. Mums jāturpina meklēt risinājumi kā virzīties uz priekšu, jo trijās spēlēs esam palikuši bez gūtiem vārtiem, kas ir tiešām apbēdinoši," pēc mača sacīja Bernards. "Nedrīkstam pazaudēt ticību saviem spēkiem. Arī divas nākamās spēles būs smagas. Man vienalga, vai es atvairu 100 metienus vai 20, bet gribas gūt uzvaru. Redzēsim kā būs turpinājumā."

Trešdien Itālijai jātiekas ar zvaigžņoto Krieviju, kas ir viena no galvenajām favorītēm turnīrā. 

Bernards atvairīja 63 Latvijas hokejistu metienus. Viņš atzina, ka, iespējams, tikai junioru vecumā vienas spēles laikā atvairījis tik daudz metienu. Profesionāļa karjerā nekad. 

"Pēc otrā perioda redzēju, ka latvieši jau izdarījuši 50 metienus pa maniem vārtiem. Trakums! Koncentrējos katram metienam un biju gatavs atvairīt visus," norādīja Bernards. 

Trešos vārtus Teodros Bļugers guva, ripu raidot tukšos Itālijas komandas vārtos. Tobrīd Bernards bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. 

"Latvija jau parādīja labu sniegumu pret Austrijas izlasi. Zināju, ka jums ir laba komanda," TVNET teica Bernards. "Negaidīju, ka pa maniem vārtiem tiks izdarīti tik daudz metieni. Daudzi latvieši spēlē KHL čempionātā. Es arī spēlēju labā līgā, bet lielākā daļa mūsu komandas spēlētāji spēlē Alpu hokeja līgā, kas nav tik augsts līmenis. Jā, mums jārod veids kā kļūt labākai komandai. Itālijai vissvarīgākās spēles būs grupas turnīrā pēdējās divas pret Norvēģiju un Austriju. Centīsimies uzvarēt šos mačus un saglabāt vietu elites divīzijā."

Pēcspēļu interviju zonā pie Bernarda piegāja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs, kurš itālim teica: "tu biji šī mača labākais spēlētājs."

Pagājušajā sezonā Bernards pārstāvēja Pori "Assat" komandu no Somijas.  

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu