Pašvaldību savienība pārmet, ka skolu tīkla reorganizācijas plāni nav saskaņoti ar visām iesaistītajām pusēm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Skola. Ilustratīvs attēls.
Skola. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) pauž neizpratni par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātā skolu tīkla reorganizācijas modeļa virzīšanu izskatīšanai valdībā bez saskaņošanas ar visām iesaistītajām pusēm.

LPS pārstāve Ilze Rukute atzīmēja, ka 14.maijā valdības sēdes darba kārtībā steidzamības kārtā tika virzīts informatīvais ziņojums "Par skolu tīkla sakārtošanu". LPS pārmet, ka, neskatoties uz to, ka skolu tīkla optimizācija ir jautājums, kas skar visu skolu, skolotāju, skolēnu un vecāku intereses visā Latvijas teritorijā, IZM to virzījusi izskatīšanai, neapspriežot ar sociālajiem partneriem. Rezultātā arī LPS neesot bijis iespējas iepazīties ar ziņojuma saturu.

LPS uzsver, ka skolu tīkla sakārtošana pašvaldībās ir aktuāla un tiek realizēta nepārtraukti. "Skolu tīkla optimizācija jāveic, sadarbojoties visām ieinteresētajām pusēm, lai tiktu sasniegts pēc iespējas kvalitatīvāks rezultāts," uzsvērts savienības paziņojumā, aicinot uz konstruktīvu sadarbību visas iesaistītas puses.

Valdības sēdes laikā informatīvais ziņojums "Par skolu tīkla sakārtošanu" tika pieņemts zināšanai un IZM tika uzdots to pilnveidot, saskaņojot ar sociālajiem partneriem.

Skolu tīkla sakārtošanai IZM izstrādājusi četrus reģionu blokus, katrā no tiem piedāvājot atšķirīgus minimālā skolēnu skaita kritērijus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu