Audi prezentējuši modernizēto A4

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Audi S4 un S4 Avant
Audi S4 un S4 Avant Foto: Audi

Četrus gadus pēc jaunās paaudzes Audi A4 ienākšanas tirgū, kompānija iepazīstinājusi ar sava bestsellera atjauninājumu. Tā virsbūvē redzama zīmola jaunā dizaina valoda, caur lielo MMI ekrānu izmantojami jaunākie savienojamības risinājumi, gluži kā viedtālruņos, bet vairāki dzinēji tagad tiek piedāvāti ar daļējā hibrīda tehnoloģiju (MHEV). Tas pats attiecināms arī uz Audi S4, kam pirmo reizi zem pārsega darbojas V6 TDI motors, 48 voltu elektrosistēma un ar elektrību darbināms kompresors (EPC). 

Atjauninātā Audi A4 ārējo dizainu no priekšpuses tagad raksturo jauns singleframe radiatora režģis, kas kļuvis platāks, un LED priekšējie lukturi, kas tagad ir standarta aprīkojums. Par papildus samaksu tikmēr pieejami Matrix LED lukturi.

Viens no redzamākajiem jaunumiem salonā ir 10,1 collas MMI sistēmas skārienekrāns. Tas aizvieto līdzšinējo grozāmo spiedpogu viduskonsolē un nodrošina plašākas savienojamības iespējas nekā līdz šim.

Fotogalerija: Audi A4 sedans, Avant un allroad quattro

Modeļa standarta aprīkojumā ir Audi connect ārkārtas zvana pakalpojums, savukārt bezmaksas myAudi mobilā lietotne savieno vadītāja viedtālruni ar automobili. Ja pasūtīta arī Audi connect atslēga, transportlīdzekli atslēgt un aizslēgt, kā arī iedarbināt dzinēju, var izmantojot Android viedtālruni. Personalizētā digitālā funkcija tāpat ļauj līdz pat 14 myAudi lietotājiem atsevišķos profilos saglabāt savus vēlamos iestatījumus.

Jaunajā Audi A4 sastopama arī virkne jaunāko vadītāja drošībai un atbalstam domāto palīgsistēmu, tai skaitā arī predikatīvā ātruma kontroles sistēma, kas var gan piebremzēt automobili, gan paātrināt to arī tad, ja priekšā nav automobiļu. Šim nolūkam sistēma analizē Car-To-X ziņojumus, navigācijas datus un ceļa zīmes.

Foto: Audi

Eiropas tirgum Audi piedāvās motorus ar jaudu no 150 ZS (2.0 TFSI) līdz 347 ZS (3.0 V6 TDI). Drīz pēc tam dzinēju sērija tiks papildināta ar vēl diviem turbodīzeļiem, kam ir 2 litru darba tilpums, bet jauda - 136 un 163 ZS.

S modeļi, kā jau minēts ievadā, tagad ir aprīkoti ar V6 dīzeļdzinēju. 3 litru motors attīsta 347 ZS un 700 Nm. No 0 līdz 100 km/h šis dzinējs S4 TDI Sedan paātrina 4,8 sekundēs, tiecoties pēc elektroniski nodrošinātā maksimālā ātruma 250 km/h. 

Fotogalerija: Audi S4 un S4 Avant

Paralēli standarta un S modeļiem modernizācija veikta arī A4 allroad quattro. Tam ir par 35 milimetriem augstāks klīrenss un līdz ar to labāka veiktspēja vidē bez ceļiem ar cietu segumu. Audi A4 allroad quattro pieejami ar vienu benzīna un diviem dīzeļdzinējiem. 

Atjauninātie Audi A4 un S4 modeļi Latvijas tirgū būs pieejami 2019. gada rudenī.

Foto: Audi
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu