Gruzijas prezidente: Sabiedroto atbalsts pierāda, ka Krievijas agresija neietekmē Gruzijas tuvināšanos ES un NATO (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
 Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili
Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili Foto: EPA/Scanpix

Sabiedroto valstu atbalsts pierāda, ka Krievijas agresija Gruzijas okupētajās teritorijās neietekmē tās tuvināšanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO, preses konferencē Rīgas pilī sacīja Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili.

Zurabišvili norādīja, ka Gruzija arī turpmāk aktīvi iesaistīsies drošības pasākumos Melnajā jūrā un kibertelpā, kā arī sabiedroto militārajās mācībās. Gruzijas prezidente skaidroja, ka ir arī daudzi citi izaicinājumi, ar kuriem valstij jātiek galā, lai sasniegtu ES standartus.

"Mēs esam nevis optimisti, bet gan reālisti. Mēs zinām, kas ir jādara, jo ir izvirzīts mērķis. Gruzijas sabiedrība nav skeptiska - aptuveni 85% iedzīvotāju atbalsta tiekšanos uz dalību ES un NATO," sacīja Zurabišvili.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis Gruzijas prezidentei apliecināja, ka Latvijas atbalsts šī mērķa sasniegšanai būs nemainīgs. Valsts prezidents arī atzinīgi novērtēja Gruzijas sāktās iekšpolitikas reformas, kā arī līdzdalību starptautiskās drošības veicināšanā.

Citu jautājumu starpa Vējonis un Zurabišvili tikšanās laikā runāja arī par abu valstu sadarbību ekonomikā, tirdzniecībā, izglītībā, kultūrā un tūrismā. Preses konferences noslēgumā Valsts prezidents pauda pārliecību, ka ES un Austrumu valstu partnerība, balstoties uz līdzšinējiem panākumiem, arī turpmāk spēs nodrošināt abpusējus ieguvumus.

Kā ziņots, vizītes laikā Zurabišvili tiksies arī ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (VL-TB/LNNK) un Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV). Trešdienas pēcpusdienā prezidentei plānots Okupācijas muzeja apmeklējums, bet dienas noslēgumā - Valsts prezidenta oficiālās vakariņas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu