Drošības līdzekļa piemērošanas gadījumā varētu nomainīt RTAB valdes locekļus (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Oļegs Burovs.
Oļegs Burovs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja kādam no Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) valdes locekļiem tiks piemērots drošības līdzeklis - ierobežojums pildīt amata pienākumus - pašvaldībai var nākties nodibinājuma valdē iecelt pagaidu locekļus, sacīja Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR).

Viņš norādīja, ka, ja gadījumā valdes priekšsēdētājai Vitai Jermolovičai tiks piemērots ierobežojums veikt amata pienākumus un valdes loceklis Maksims Tolstojs (S) joprojām nebūs atgriezies Latvijā, valde nebūs lemtspējīga.

Tādā gadījumā domes vadībai būtu jāieceļ vismaz pagaidu valdes locekļi.

Patlaban pašvaldība gan neplāno nevienu valdes locekli no amata atstādināt, jo oficiāli nekādas apsūdzības viņiem izvirzītas nav un arī nekādi drošības līdzekļi piemēroti neesot.

Jermoloviču Burovs joprojām vērtē kā lielu profesionāli, kura daudz ieguldījusi pilsētas tūrisma attīstībā un radot daudz labu ideju. "Mums visiem dzīvē ir situācijas, kad jāvar pateikt "nē". Man grūti teikt, vai Jermoloviča kādā situācijā nav spējusi to izdarīt, taču es, protams, gribēšu saņemt no viņas skaidrojumus par radušos situāciju," teica Burovs.

Jau ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki 13.maija rītā ieradās RTAB un Rīgas domes telpās, lai veiktu kratīšanu kriminālprocesā, kas ierosināts pret RTAB amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu, viltotu dokumentu izmantošanu un krāpšanu.

KNAB informēja, ka ilgstoša un apjomīga darba rezultātā, analizējot iegūto informāciju, 5.aprīlī tas sācis kriminālprocesu pret RTAB amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu un krāpšanu.

Uz 48 stundām tika aizturēta Jermoloviča un RTAB biroja vadītāja Inguna Priedīte, kuras šodien atbrīvotas, kas nozīmē, ka KNAB nav lūdzis tiesai viņai piemērot bargāko drošības līdzekli - apcietinājumu.

Patlaban nav zināms kāds ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis partijas "Gods kalpot Rīgai" valdes loceklei Jermolovičai un Priedītei tiks piemērots. KNAB aģentūrai LETA komentārus patlaban nesniedza.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu