Jekaterinburgā turpinās protesti pret baznīcas celtniecību: aizturēti jau 60 cilvēki (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas pilsētā Jekaterinburgā visu nedēļu turpinās iedzīvotāju protesti pret pašvaldības ieceri būvēt jaunu baznīcu pilsētas iedzīvotāju iecienītā skvērā pilsētas centrā, vēsta aģentūra “Interfax”.

Iedzīvotāji protestē jau kopš pirmdienas.

Policija aizturējusi jau vairāk nekā 60 šīs protesta akcijas dalībniekus.

Trešdienas vakarā kopējais aizturēto skaits palielinājās līdz 61 cilvēkam.

Vairāku desmitu aizturēto lietas jau izskatītas tiesā – 21 cilvēkam par dalību protestos piemērots arests uz laiku no divām līdz desmit diennaktīm.

Šie cilvēki atzīti par vainīgiem sīkajām huligānismā

Sverdlovskas apgabala amatpersonas ir tikušās ar protestu akcijas dalībniekiem, tomēr lēmumu par baznīcas projekta iesaldēšanu amatpersonas pēc tam attiecās pieņemt.

Tikmēr skvēra aizstāvji trešdienas vakarā notikuma vietā bija ieradušies ar lukturīšiem un citiem gaismas avotiem, izgaismojot skvēru.

Vakarā notika arī protesta akcijas dalībnieku rīkots salūts.

Skvērā, kur paredzēts būvēt Svētās Jekaterinas baznīcu šonedēļ pulcējas arī baznīcas būvniecības projekta aizstāvji, kas, pēc protestētāju teiktā, lielākoties ir varas iestāšu norīkoti spēcīgas miesas būves cilvēki un viņu draugi.

Tikmēr Jekaterinburgas mērija aicinājusi iedzīvotājus pārtraukt protestus, jo tas padarot Jekaterinburgu par “protestu pilsētu” - šāda reputācija varētu negatīvi ietekmēt vairāku lielu projektu finansēšanu pilsētā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu