Zviedrijas varasiestādes atkārtoti noraidījušas Braudera prasību pret "Swedbank"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP / Scanpix

Zviedrija ir noraidījusi investīciju kompānijas “Hermitage Capital Management” vadītāja Bila Braudera apelāciju. Viņš iepriekš varasiestādēm iesniedza prasību pret “Swedbank” saistībā ar naudas atmazgāšanas skandālu, trešdien paziņoja Ekonomisko noziegumu izmeklēšanas birojs, vēsta “Reuters”.

Tiek norādīts, ka Braudera apsūdzība tika saņemta martā, un mēnesi vēlāk tā tika noraidīta, jo aizdomīgie darījumi bija notikuši vēl pirms stājās spēkā stingrāki noteikumi attiecībā uz naudas atmazgāšanas gadījumiem, kas Zviedrijā tika ieviesti 2014. gadā.

Brauders Zviedrijas Ekonomisko noziegumu izmeklēšanas birojā iesniedza apelāciju, taču arī tā tikusi noraidīta.

“Zviedrijas Ekonomisko noziegumu izmeklēšanas birojs savu lēmumu atstāj nemainīgu, tieši tāpēc Braudera kunga apelācija tiek noraidīta,” aģentūrai “Reuters” sacīja biroja pārstāvji.

Iepriekš vēstīts, ka naudas atmazgāšanas skandāla dēļ amatus zaudējuši Zviedrijas vecākās bankas vadītāja un valdes priekšsēdētājs, savukārt bankā norisinās izmeklēšana, ko veic Zviedrijas, Baltijas valstu un ASV varasiestādes.

Brauders jau vairākus gadus mērķtiecīgi cīnās pret naudas atmazgāšanu Eiropas bankās. Viņš iesniedzis prasības pret “Swedbank” Zviedrijas, Igaunijas un Latvijas varasiestādēs norādot, ka bankas konti izmantoti, lai atmazgātu 176 miljonus dolāru laika posmā no 2006. līdz 2012. gadam.

Zviedrijas Televīzijas publicētās apsūdzības liecina, ka “Swedbank” netīrie darījumi varētu būt saistīti ar “Danske Bank” skandālu, kā dēļ banka bija spiesta pamest Baltijas valstis un Krieviju, jo tā apsūdzēta 200 miljardu eiro naudas atmazgāšanā laika posmā no 2007. līdz 2015. gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu