Trusītis 91 miljona dolāra vērtībā - sasniegts jauns izsoļu rekords (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Neparastā truša skulptūra, kuru radījis mākslinieks Džefs Kūns, ir pasaulē dārgākais mākslas darbs, kurš ir nopirkts no dzīva mākslinieka.  

Amerikāņu mākslinieka Džefa Kūna mākslas darbs "Trusis" ir metru gara, nerūsējošā tērauda balonu trusīša imitācija. To šajā trešdienā, Ņujorkas biržā, ir iegādājies mākslas kolekcionārs un ASV Valsts kases sekretāra Stīvena Mnučina tēvs Roberts Mnučins. 

Foto: AFP / Scanpix

Džefa Kūna darbs ir radīts 1986. gadā - tam par iedvesmu ir kalpojis ar hēlija gāzi piepūšams truša tēls. "Šo skulptūru varētu dēvēt par mūsdienu modernisma ikoniskāko darbu. Tā trauslā un vēsā āriene teju vai runā bērnības vizuālajā valodā," vēsta izsoļu nama apraksts. "Tā neesošās sejas mīmikas padara to par noslēpumainu objektu, kas vienlaikus mudina uz jautrību un vieglprātību."  

Mākslinieks Džefs Kūns
Mākslinieks Džefs Kūns Foto: AP/Scanpix

Kūna darbs ir viena no trim skulptūrām - otra pazīstamākā skulptūra, sarkanais balonu sunītis 2013. gadā tika pārdots izsolē par 58 miljoniem dolāru. Savukārt trešā skulptūra atrodas Čikāgas modernās mākslas muzejā. 

Kūna balonu sunītis
Kūna balonu sunītis Foto: Reuters/ScanPix

Aprīlī, mēnesi pirms skulptūras pārdošanas, izsoļu speciālisti prognozēja, ka to varētu izdoties pārdot par 50 līdz 70 miljoniem dolāru. Tomēr desmit minūšu ilgas solīšanas, gala summa sasniedza 80 miljonus dolāru - pieskaitot klāt izsoles izmaksas un nodokļus, galējā summa saniegusi 91 miljonu dolāru.   

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu