Izdots saksofonista Viļņa Kundrāta dubultalbums "Antropoloģija"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Vilnis Kundrāts
Vilnis Kundrāts Foto: publicitātes

Līdz ar pirmajām vasarīgajām vēsmām nācis klajā saksofonista Viļņa Kundrāta dubultalbums "Antropoloģija", kurā apkopoti gan mākslinieka iecienītākie džeza klasikas skaņdarbi, gan ekskluzīvi oriģināldarbu koncertieraksti, kas tapuši dažādās uzstāšanās reizēs un laikos.

Vilnis Kundrāts ir viens no pieredzes bagātākajiem Latvijas vecākās paaudzes saksofonistiem, tādēļ jo neparastāks šķiet fakts, ka līdz šim ar viņa vārdu nav izdots neviens oficiāls albums. Mākslinieks šo pārpratumu beidzot nolēmis labot un laidis klajā retrospektīvu savas 30 gadus ilgās karjeras dubultalbumu “Antropoloģija”, ko noteikti novērtēs ikviens džeza cienītājs Latvijā.

Vilnis Kundrāts ir 20. gadsimta modernās, urbānās kultūras adepts, kurš iespaidojies no amerikāņu džeza, britu roka un Eiropas avangarda, sajaucot tos sev vien raksturīgā skanējumā. Viņš allaž centies spēlēt kopā ar patiesi profesionāliem mūziķiem -personībām, tādējādi nodrošinot izpildītajiem skaņdarbiem īpašu muzikālo rokrakstu. Turklāt, runa ir gan par jau zināmu džeza standartu interpretāciju, gan oriģinālskaņdarbiem. Abas šis sfēras ieskicētas arī nupat izdotajā albumā “Antropoloģija”.

Vilnis Kundrāts
Vilnis Kundrāts Foto: publicitātes

Albuma pirmajā diskā "Sintēze. Tagadne" iespēlēti džeza standarti, ko pieredzes bagātais saksofonists uzskata par īstu klasiku un kas izsaka šīs mūzikas atmosfēru. Šeit dzirdami Henry Mancini, Charlie Parker, Antonio Carlos Jobim, Duke Ellington un vēl citu klasiķu darbi. Viļņa Kundrāta (saksofons), Zigmunda Žukovska (basģitāra), Arta Oruba (sitaminstrumenti) un Oskara Račevska (klavieres) izpildītā mūzika ierakstīta studijā 2017. gada 31. augustā un 1. septembrī, bet daži skaņdarbi ieskaņoti arī koncertos. "Pārsvarā visi  ieraksti tapuši bez iepriekšēja mēģinājuma un aranžējuma jam session veidā, jo ierakstītās tēmas man ir labi pazīstamas, tuvas un tajās jūtos ļoti brīvi," komentē mākslinieks.

Otrajā diskā "Ģenēze. Ieskats pagātnē" iekļauti Viļņa Kundrāta un viņa sadarbības kolēģu radīto skaņdarbu koncertieraksti. "Agrīnākais ieraksts ir mans duets ar Zani Kreicbergu, kas radies kā mēģinājuma etīde Anša Rūtentāla kustību teātrim 1995. gada janvārī LU Ķīmijas fakultātes zālē," komentē saksofonists. "Anša personīgajā ierakstu kolekcijā es dzirdēju daudz interesantas, laikmetīgas mūzikas, kas ietekmēja manu tālāko muzikālo attīstību." Ierakstos dzirdami tādi profesionāli džeza instrumentālisti kā Eino Kolists un Aleksandrs Smirnovs, Jaak Sooäär (Igaunija) un Arturs Kutepovs, Andris Grunte un Ivars Galenieks, kā arī Māris Briežkalns, Tanel Ruben (Igaunija) un Kaspars Kurdeko.

Mūzikas albums “Antropoloģija” dubultkompaktdiska formātā iegādājams labākajos Rīgas mūzikas veikalos - "Upe", "LP" u.c.

Video ieskats koncertā klubā "Trompete" pērn.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu