Klajā nācis katalogs "Latvijas māksla Valsts Tretjakova galerijā"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Galerija "Daugava"
Galerija "Daugava" Foto: TVNET

Galerija "Daugava" izdevusi albumu – katalogu "Latvijas māksla Valsts Tretjakova galerijā". ko sastādījusi galerijas vadītāja Anda Treija. 

Tretjakova galerija Maskavā ir viens no lielākajiem pasaules muzejiem un tā krājumos glabājas vairāk kā pustūkstotis Latvijas mākslas darbu – glezniecība, tēlniecība, grafika, scenogrāfija. Mākslas darbi, kas radīti 19.gs. otrajā pusē līdz 20. gadsimta astoņdesmitajiem gadiem – Kārlis Hūns, Jūlijs Feders, Vilhelms Purvītis, Aleksandrs Drēviņš, Gustavs Klucis, Sigismunds Vidbergs, Konrads Ubāns, Eduards Kalniņš, Indulis Zariņš, Boriss Bērziņš, Ilmārs Blumbergs, Aija Zariņa, Ģirts Muižnieks, Dace Lielā un daudzi citi.

"Visus māksliniekus nenosaukšu, toties visi mākslinieki un viņu darbi ar pilnīgām kataloga ziņām fiksēti izdevuma kataloga daļā. Albuma sadaļā ir 240 mākslas darbu kvalitatīvas reprodukcijas," komentē autore. 

Grāmata drukāta Jelgavas tipogrāfijā. Izdevums apjomīgs - 352 lpp. Grāmatas dizaina autore māksliniece Agata Muze.

"Latvijas māksla Valsts Tretjakova galerijā"
"Latvijas māksla Valsts Tretjakova galerijā" Foto: publicitātes

"Šāds izdevums varēja tapt tikai ar Tretjakova galerijas atbalstu, jo tur bija jāsaņem gan katra darba kataloga ziņas, inventāra numuri un no šī Maskavas muzeja bija jāiegādājas arī mūsu mākslinieku darbu attēli. Muzeja zinātniskā darbiniece, dr.art Tatjana Zeļukina sagatavoja interesantu apceri par Latvijas mākslas kolekciju Tretjakova galerijā. Izdevums ir trīs valodās – latviešu, krievu un angļu. Latvijas Vēstniecība Maskavā , kura arī atbalstīja šī izdevuma tapšanu, vienojusies ar Tretjakova galerijas direktori Zemfiru Tregulovu, ka 2. jūlijā muzejā notiks pasākums – šī izdevuma atvēršana un apskatāma būs arī mūsu māksla ekspozīcija, kuru veidos gan tikai neliels Latvijas mākslas darbu klāsts no muzeja īpašumā esošā krājuma," skaidro Anda Treija.

Albumu – katalogu iespējams iegādāties Jāņa Rozes grāmatnīcās un galerijā "Daugava".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu