Līdzekļu trūkuma dēļ "Rīgas siltums" atcēlis hidraulisko pārbaudi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Līdzekļu trūkuma dēļ AS "Rīgas siltums" atcēlis 24.maijā plānoto hidraulisko pārbaudi Daugavas labajā krastā, - šādu informāciju aģentūrai LETA sniedza uzņēmumā.

Kā skaidroja uzņēmuma valdes loceklis Uģis Osis, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija joprojām nav apstiprinājusi uzņēmuma iesniegto siltumenerģijas tarifu, taču hidraulisko pārbaužu rezultātā var tikt atklāti bojājumi, kuru novēršanai būs vajadzīgi papildu finanšu līdzekļi. Šis finansējums būšot pieejams tikai pēc tarifa apstiprināšanas, kas šobrīd kavējas, apgalvo uzņēmums.

Uzņēmums Daugavas labā krasta siltumtīklu hidraulisko pārbaudi varētu veikt siltumtīklu remontdarbu sezonas beigās. Osis atzīmēja, ka labāk pārbaudes veikt vasaras sākumā, savlaicīgi atklājot visas bojājuma vietas, taču šobrīd visi uzņēmuma finanšu līdzekļi esot iztērēti, lai kompensētu cenu pieaugumu pirktai siltumenerģijai un kurināmajam, kas tika iegādāti pagājušās apkures sezonas nodrošināšanai.

"Kamēr nav apstiprināts jaunais siltumenerģijas tarifs, uzņēmumam nav pamata uzņemties papildu parādsaistības," paziņoja Osis.

Hidrauliskās pārbaudes ir metode, lai pārliecinātos par siltumtīklu drošību, tādējādi samazinot apkures sezonā iespējamo siltumtīklu bojājumu skaitu.

Kā ziņots, gaidāmajā apkures sezonā "Rīgas siltums" iecerējis siltuma tarifu paaugstināt par aptuveni 12%.

Tarifs iesniegts saskaņošanai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā, un izmaiņu rezultātā maksa par vienu megavatstundu pieaugs no 44,39 eiro līdz 49,99 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Patlaban uzņēmuma spēkā esošais tarifs nav mainīts sešus gadus un ir spēkā kopš 2013.gada jūnija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu