Igaunijas valdība plāno analizēt jaunu pasažieru vilcienu iegādes iespējas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Igaunijas valdības ceturtdien apstiprinātais 100 dienu plāns paredz arī analizēt iespējas jaunu pasažieru vilcienu iegādei.

"Mēs vēlamies analizēt ierosinājumus saistībā ar jaunu pasažieru vilcienu iegādi," žurnālistiem sacīja premjerministrs Jiri Ratass.

Kad Igaunijas valstij piederošā pasažieru vilcienu operatora "Eesti Liinirongid", kas strādā ar zīmolu "Elron", vadītāja amata šā gada sākumā stājās Merike Saksa, viņa sacīja, ka ir nepieciešami papildu vilcieni, lai garantētu kursēšanas grafiku izpildi. "Ja kaut kas notiek ar vilcienu, radīsies problēmas ar grafiku izpildi un vilcieni kavēsies," viņa teica janvārī.

"Elron" pašlaik ir 20 dīzeļvilcieni un 18 elektriskie vilcieni. Papildu dīzeļvilcieni ir nepieciešami maršrutos uz Tartu un Narvu, kur pieaug pieprasījums.

2018.gadā "Elron" pārvadāja 7,6 miljonus pasažieru, kas bija par 4% vairāk nekā 2017.gadā, bet biļešu ieņēmumi pieauga par 21%, sasniedzot 16 miljonus eiro.

Par pašreizējo vilcienu iepirkuma konkursa uzvarētāju 2010.gadā tika izraudzīta Šveices kompānija "Stadler Bussnang". Jaunie vilcieni pakāpeniski tika nodoti ekspluatācijā, sākot no 2013.gada otrās puses. Elektrisko vilcienu iegādes izmaksas sasniedza 80 miljonus eiro, no kuriem 85% sedza Eiropas Savienības Kohēzijas fondu finansējums, bet dīzeļvilcieni izmaksāja 96 miljonus eiro.

Igaunijas jaunās valdības 100 dienu plānā ir uzdevumi, kas izriet no valdības koalīcijas līguma, kurā katram no ministriem ir noteiktas prioritātes un termiņš uzdevuma izpildei. Valdības pirmās 100 dienas apritēs 8.augustā, un tās plānā ir 58 uzdevumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu