Rallijā Estonia startēs Norvēģijas rallija čempions

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Kenets Jonsrods
Kenets Jonsrods Foto: Roarspho

Rallijā Estonia, kas reģionā no Latvijas pierobežas līdz Tartu norisināsies no 12.- 14.jūlijam, spēcīgu braucēju netrūks. Jau iepriekš ziņojām, ka piedalīties nolēmuši jau divi WRC piloti - Esapeka Lapi (Citroen) un Andreass Mikelsens (Hyundai), bet tagad kļuvis zināms, ka uz Igauniju dosies arī pašreizējais Norvēģijas rallija čempions Kenets Jonsrods.

Rallijā, kura pilnais oficiālais nosaukums ir Shell Helix Rally Estonia, Jonsrods pārstāvēs otru spēcīgāko klasi - WRC2 - un startēs ar Ford Fiesta R5. Viņa stūrmanis būs Dīrs Ērlings Fredriksens.

Jonsrodam un Fredriksenam, šī ir pirmā sadarbības sezona. Pērn Jonsrods kļuva par Norvēģijas čempionu, startējot ar Mitsubishi Lancer Evo 9. Šogad viņš spēris soli uz priekšu un brauc ar klasi pārāku auto. 

Patlaban norvēģi čempionāta kopvērtējumā ieņem ceturto pozīciju, tāpēc uzskata, ka rallijs Estonia būs iespēja gūt papildus pieredzi, braucot pa Igaunijas ātrajiem grants ceļiem. 

"Pirmkārt, tā ir lieliska iespēja gūt pieredzi pret braucējiem, kas atšķiras no tiem, ar ko cīnāmies Norvēģijā. Otrkārt, tā ir iespēja iepazīt ceļa segumu, kas atšķiras no tā, pa kādu braucam mājās. Norvēģijā grants ceļi ir cietāki, līdzenāki un ne tik ātri. Tas būs izaicinājums, taču mēs nevaram sagaidīt, kad varēsim to izmēģināt," saka Jonsrods, kurš pārsvarā startā Norvēģijā, taču ik pa laikam viesojas arī ārzemēs, kā, piemēram, pērn - Lietuvā. Arī Igaunijā viņš jau reiz ir braucis, kad 2003.gadā bija stūrmanis, E.O.S. rallijā braucot kopā ar tēvu. Finišu viņiem gan toreiz sasniegt neizdevās tehnisku iemeslu dēļ. 

Foto: Professional Rally Lookers

"Pagājušajā gadā startējām Samsonas rallijā, Lietuvā. Iemācījāmies daudz, jo īpaši pat ceļu, kas ir plūstošāki un ātrāki nekā mājās. Finišējām otrie savā klasē. Šogad būs interesants rallijs, jo mācīsimies ar katru nobraukto kilometru. Ceram, ka būsim konkurētspējīgi, lai gan pa šiem ceļiem ar R5 mašīnu vēl neesam braukuši. Esmu gan pārliecināts, ka startēs arī vairāki ātri vietējie un ārvalstu braucējiem, kas būs milzīgs izaicinājums. Tomēr esam gatavi uz mūsu labāko sniegumu un labu laika pavadīšanu ar igauņu rallija faniem. Esmu dzirdējis, ka viņi ir starp labākajiem pasaulē."

"Esam jau paziņojuši pirmo divu WRC braucēju vārdus. Mums vienmēr ir bijis svarīgi nodrošināt konkurenci visās ieskaites klasēs. Šogad mēs īpaši koncentrējamies uz braucējiem no Skandināvijas un Baltijas valstīm, kas kopā ar Igauniju ir vietējais tirgus. Viena lieta ir tā, ka rallija Estonia dalībnieku saraksts kļūst aizraujošāks. Otra - labāko rallistu dalība oficiālā WRC atpazīstamības veicināšanas pasākumā uzlabos rallija vidi šajās valstīs. Raugoties no mūsu skatpunkta, igauņu braucēji savās mājās varēs sacensties ar labākajiem rallistiem no visas Baltijas un Skandināvijas. Kā esmu dzirdējis Kenets Jonsrods rallija Estonia ātrumposmus uztver kā nopietnu izaicinājumu, tāpēc esmu pārliecināts, ka spēsim viņu pozitīvi pārsteigt," - tā Shell Helix Rally Estonia direktors Urmo Āva.

Rallija ieejas kartes jau šobrīd ir pieejamas iegādei interneta vietnē rallyestonia.com un maksā 24 eiro.

Rallijs Estonia ir ne tikai Igaunijas un Latvijas rallija čempionāta posms, bet arī FIA Eiropas rallija kauss un WRC atpazīstamības veicināšanas pasākums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu