Ķengaragā aiztur vīrieti, kurš mazu meiteņu acu priekšā aiztiek savu dzimumlocekli (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

9. maijā Valsts policijas Rīgas Ķengaraga iecirknī tika saņemta informācija no vairāku bērnu vecākiem par to, ka todien tramvajā, kas ved uz Ķengaragu, kāds vīrietis trīs mazgadīgu meiteņu klātbūtnē esot atkailinājis savu dzimumlocekli un to aizticis. Meitenes ļoti nobijušās un par notikušo mājās pastāstījušas saviem vecākiem.

Saņemot šo informāciju, Rīgas Ķengaraga iecirknī nekavējoties tika uzsākta izmeklēšana un darbs ar cietušajām meitenēm, lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus. Noskaidrots, ka 9. maijā ap pulksten trijiem dienā vīrietis bija pārvietojies ar tramvaju un ar izvilktu dzimumlocekli staigājis pa sabiedrisko transportu. Daļu ceļa viņš stāvējis pie tramvaja durvīm, kur atradušās arī trīs meitenes, astoņus un deviņus gadus vecas. Vīrietis meiteņu acu priekšā aizticis savu dzimumlocekli.

Izmeklēšanas laikā policisti ieguva sabiedriskā transporta videonovērošanas kameru ierakstus, kur notikušais redzams. Izanalizējot video un salīdzinot tajā redzamo vīrieti ar citiem par šādiem noziegumiem iepriekš aizturētajiem, policisti identificēja aizdomās turēto. Izrādās, ka šo personu 29. aprīlī un 9. maija vakarā par publisku pašapmierināšanos jau bija aizturējuši Rīgas pašvaldības policisti. Toreiz vīrietim sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli.

Noskaidrojot vīrieša atrašanās vietu, Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti sadarbībā ar kolēģiem no Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 4. nodaļas aizdomās turēto vīrieti pirmdien, 13. maijā, aizturēja. Aizturētais ir dzimis 1970. gadā un iepriekš policijas redzeslokā par līdzīgām darbībām nonācis jau trīs reizes un viņam iepriekš sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli.

Ņemot vērā, ka pēdējā gadījumā no vīrieša darbībām ir cietuši bērni, pret viņu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 162. panta otrās daļas – par mazgadīgo pavešanu netiklībā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz septiņiem gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz pieciem gadiem.

Tiesa aizdomās turētajam vīrietim ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Jāpiemin, ka šādos gadījumos, izvērtējot cietušo psiholoģisko stāvokli un notikušā atstātās sekas, cietušajiem tiek piedāvāta psiholoģiskā palīdzība.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu