Samoilovs/Šmēdiņš Pasaules tūres posma "play-off sāks no pirmās kārtas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs Foto: AFP/LETA

Latvijas pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš ceturtdien Brazīlijā Pasaules tūres četru zvaigžņu posma pamatturnīra otrajā spēlē cieta zaudējumu, tādējādi izslēgšanas turnīru sāks no pirmās kārtas.

Turnīrā ar trešo numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš C grupas otrajā mačā ar rezultātu 0-2 (15:21, 15:21) piekāpās austriešiem Robinam Zaidlam/Filipam Valleram, kuri turnīrā izsēti ar 19.numuru.

Tādējādi Latvijas duets izslēgšanas turnīru piektdien sāks no pirmās kārtas jeb

C grupas pirmajā duelī viņi ar 2-1 (18:21, 21:14, 15:13) guva virsroku pār argentīniešiem Hulianu Amado Azādu un Nikolu Kapogrosso, kurtiem ticis vien 30.numurs.

Tikmēr Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, kuri turnīrā saņēmuši septīto numuru, G grupas pirmajā cīņā ar 0-2 (19:21, 18:21) piekāpās nīderlandiešiem Kristiānam Vārenhorstam un Stēvenam van de Veldem, kuriem ir 26.numurs.

Tādējādi piektdien viņiem gaidāma cīņa par vietu izslēgšanas turnīrā. Tajā pretī stāsies turnīra desmitais numurs - pasaules vicečempioni Klemenss Doplers/Aleksandrs Horsts no Austrijas, kuri pirmajā duelī arī negaidīti zaudēja nomināli vājākam pārim.

Savukārt Latvijas sieviešu pludmales volejbola pāris Anastasija Kravčenoka/Tīna Laura Graudiņa ceturtdien šo pašu turnīru sāka ar zaudējumu.

Kravčenoka/Graudiņa, kuras turnīrā izliktas ar 22.numuru, F grupas pirmajā duelī ar 0-2 (13:21, 18:21) piekāpās amerikānietēm Kellijai Larseni/Emīlijai Stokmenai, kuras saņēmušas 11.numuru.

Piektdien Latvijas duets cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā tiksies ar citām amerikānietēm Kārliju Vopetu/Britāniju Hočeveru, kurām ticis 27.numurs.

Pamatturnīrā piedalās 32 dueti, kuri sadalīti astoņās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji.

Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz.

Līdz ar pērnā gada septembri pludmales volejbolistiem sākusies kvalifikācija 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu