JKP rosina izvērtēt SMS sūtīšanas lietderību un plašāku reklāmu medijos par EP vēlēšanām (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētāja biedre Juta Strīķe piedalās komisijas sēdē, kurā spriež par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas veiktās audita analīzes rezultātiem Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme".
Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētāja biedre Juta Strīķe piedalās komisijas sēdē, kurā spriež par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas veiktās audita analīzes rezultātiem Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme". Foto: Ieva Makare/LETA

Lai risinātu krīzes situāciju, kad daudzi iedzīvotāji nav saņēmuši informāciju par Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu iecirkni, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Saeimas frakcija šodien sarunā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) un Centrālās vēlēšanu komisijas vadību rosināja izvērtēt SMS sūtīšanas lietderību un plašāku reklāmu medijos, pastāstīja frakcijas vadītāja Juta Strīķe.

Politiķe norādīja, ka regulārajās tikšanās reizēs ar vēlētājiem JKP pārstāvji uzklausījuši jau gandrīz masveidīgo neapmierinātību par nesaņemto informāciju par EP vēlēšanu iecirkni, kurā iespējams nobalsot. Deputāti vēlējās pārliecināties, kā tiek risināta krīzes situācijā.

Attiecībā uz iespēju sūtīt SMS politiķi nesaka, ka tas ir obligāti jādara, bet tas ir abu institūciju pienākums to izvērtēt, skaidroja politiķe. Tāpat jāvērtē iespēja informāciju izvietot medijos, piemēram, laikrakstos, tajā skaitā reģionālajā presē, norādīja Strīķe. Viņa pauda, ka varbūt arī mediji var "nākt pretī", lai rastu kādu risinājumu, izvietojot informāciju par to, kā iedzīvotāji var noskaidrot savu vēlēšanu iecirkni.

Politiķe norādīja, ka institūcijas var aprēķināt izdevumus un viņai ir grūti iedomāties, ka Ministru kabinets atteiktu pamatota finansējuma piešķiršanu.

Tāpat JKP ir gatava strādāt pie likuma grozījumu sagatavošanas, lai nepieļautu situācijas atkārtošanos ar tāda uzņēmuma nolīgšanu, kurš pilnībā nav izpildījis uzdevumu par vēlētāju informēšanu, pauda frakcijas vadītāja.

Jau ziņots, ka Iekšlietu ministrija saņēmusi apmēram 200 iedzīvotāju sūdzību par nesaņemtajām vēstulēm ar informāciju, uz kuru vēlēšanu iecirkni jāierodas balsot EP vēlēšanās.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) žurnālistiem skaidroja, ka divas reizes tika sludināts konkurss par paziņojumu nosūtīšanu vēlētājiem. "Latvijas pasts" nespēja kvalificēties minētā pakalpojuma izpildei, turklāt cenas starpība starp "Latvijas pastu" un uzvarētāju, uzņēmumu "Reller" veidoja 36 250 eiro. Tāpēc atbilstoši spēkā esošajam tiesiskajam regulējumam PMLP nebija tiesiska pamata slēgt līgumu ar "Latvijas pastu".

Savukārt "Latvijas pasts" pārstāve Gundega Vārpa aģentūrai LETA norādīja, ka EP vēlēšanu informatīvo paziņojumu piegādes iepirkuma prasības bija pārāk vispārīgas un tā rezultātu izšķīra nevis kvalitāte, bet ļoti zema cena. Viņa sacīja, ka "Latvijas pasts" kategoriski noraida medijos izskanējušos atsevišķu amatpersonu apgalvojumus, ka uzņēmums it kā "nespēja kvalificēties" PMLP iepirkuma prasībām par EP vēlēšanu informatīvo paziņojumu piegādi, kā arī uzsvēra, ka kompānijas nodrošinātā kvalitāte un piedāvājums pilnībā atbilda iepirkumā izvirzītajām prasībām.

EP vēlēšanas notiks 25.maijā. Dažas stundas varēs balsot arī no 22.maija līdz 24.maijam - dažādos pulksteņa laikos katrā no šīm dienām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu