Oskars Cibuļskis: No ritma izsita piecu minūšu mazākums

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lauris Dārziņš (no kreisās) un Oskars Cibuļskis
Lauris Dārziņš (no kreisās) un Oskars Cibuļskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizsargs Oskars Cibuļskis uzskata, ka Latvijas hokeja izlasi pasaules čempionāta (PČ) mačā Bratislavā pret Čehijas valstsvienību (3:6) no ritma izsita piecu minūšu mazākums otrās trešdaļas sākumā. Līdz tam latvieši atradās vadībā ar 2:0. 

"Grūti pateikt, vai Čehijas hokejisti otrajā trešdaļā ieslēdza citu ātrumu. Mūsu spēli nedaudz salauza piecu minūšu mazākums," portālam TVNET sacīja Cibuļskis. "Tas mūs izsita no ritma un viņi pārņēma iniciatīvu. Pēc tam jau bija grūti atgūt savu spēli."

Līdz šim Latvijas izlase pasaules čempionātos Čehiju ne reizi nav uzvarējusi, izcīnījusi vienu neizšķirtu un piedzīvojusi deviņus zaudējumus. 

"Visas spēles garumā mēģinājām atgūt savu spēli, bet līdz beigām tas nesanāca," norādīja Cibuļskis. "Centāmies visu spēli, čaļiem nevar neko pārmest. Tāds ir hokejs."

Piecreiz Latvija pasaules čempionātos Čehijas komandai piekāpusies ar 1:3. 2006. gadā abas komandas nospēlēja 1:1, bet iepriekšējā tikšanās reizē pirms diviem gadiem Krievijā Čehija pēcspēles metienu sērijā svinēja uzvaru ar 4:3.    

Cibuļskis laukumā pavadīja 22 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā nopelnīja trīs rezultatīvas piespēles. Viņa lietderības koeficients gan bija -3. 

 

"Gatavojāmies spēlei nopietni, bet kā jau teicu, tāds ir hokejs. Neko nevar darīt," sacīja Cibuļskis, kurš sājā turnīrā četrās spēlēs atzīmējies ar četrām rezultatīvām piespēlēm. 

Čempionāta turpinājumā Boba Hārtlija vadītā Latvijas izlase sestdien spēkiem mērosies ar zvaigžņoto Krievijas valstsvienību, kas tiek pieskaitīta vienām no galvenajām favorītēm. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu