Čehijas hokejists Simons: Beigās latvieši izpildīja vairākus nesmukus spēka paņēmienus (7)

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Dominiks Simons (sarkanajā tērpa)
Dominiks Simons (sarkanajā tērpa) Foto: Reuters/ScanPix

Čehijas hokeja valstsvienības uzbrucējs Dominiks Simons, kurš pasaules čempionāta (PČ) spēlē Bratislavā pret Latvijas izlasi (6:3) izcēlās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, uzskata, ka cīņas beigu daļā latvieši izpildīja vairākus nesmukus spēka paņēmienus, tāpēc izcēlušies asumi. 

"Spēlējam trešdaļu no trešdaļas un cenšamies demonstrēt savu labāko spēli katrā mačā," portālam TVNET sacīja Simons. "Zinājām, ka latvieši sitīsies. Tā ir smagi strādājoša komanda. Latvijas izlase ātri slido, spēlē fizisku hokeju. Mača sākumā ļoti labu sniegumu rādīja vārtsargs [Elvis Merzļikins], nevarējām iemest."

Līdz šim Latvijas izlase pasaules čempionātos Čehiju ne reizi nav uzvarējusi, izcīnījusi vienu neizšķirtu un piedzīvojusi deviņus zaudējumus. 

"Lai arī bijām iedzinēja lomā ar 0:2, mēs ticējām saviem spēkiem un beigās svinējām uzvaru," pastāstīja Simons, kurš iepriekšējo sezonu aizvadīja Teodora Bļugera pārstāvētajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Pitsburgas "Penguins". 71 regulārā čempionāta mačā pasaules spēcīgākajā līgā viņš guva astoņus vārtus un veica 20 rezultatīvas piespēles. 

Trešās trešdaļas izskaņā izcēlās vairāki asumi. 

"Beigu daļā pirms izcēlās asumi, viņi [Latvijas hokejisti] izpildīja vairākus nesmukus spēka paņēmienus," uzskata Simons. "Mums tas īsti nepatika. Mēs turamies vienoti un cīnāmies viens par otru. Parādījām komandas raksturu un mēs rūpējamies viens par otru."

24 gadus vecais uzbrucējs spēlē pret Latviju izcēlās ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm. 

 

Piecreiz Latvija pasaules čempionātos Čehijas komandai piekāpusies ar 1:3. 2006. gadā abas komandas nospēlēja 1:1, bet iepriekšējā tikšanās reizē pirms diviem gadiem Krievijā Čehija pēcspēles metienu sērijā svinēja uzvaru ar 4:3.    

Čempionāta turpinājumā Boba Hārtlija vadītā Latvijas izlase sestdien spēkiem mērosies ar zvaigžņoto Krievijas valstsvienību, kas tiek pieskaitīta vienām no galvenajām favorītēm. 

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu