Pasaules čempionātā hokejā tiek aizvadītas četras spēles

CopyDraugiem X Whatsapp
Čehijas izlases hokejisti
Čehijas izlases hokejisti Foto: AFP/SCANPIX

Šodien pasaules čempionātā hokejā Slovākijā tiks aizvadītas vēl četras spēles. Plkst.17.15 B apakšgrupā Bratislavā tiksies Austrija un Norvēģija, bet A apakšgrupā Košicē nūjas krustos čempionāta saimniece Slovākija un Francija. Šos mačus translēs attiecīgi kanāls "360 TV Hokejs" un "360 TV".

Savukārt četras stundas vēlāk Bratislavā Čehija cīnīsies ar turnīra pastarīti Itāliju, bet Košicē būs Somijas un Lielbritānijas mačs. Šie dueļi būs vērojami attiecīgi kanālā "360 TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā.

B grupas kopvērtējumā Šveicei un Krievijai ir maksimāli iespējamie 12 punkti četros mačos, bet pa deviņiem punktiem ir Čehijai un Zviedrijai. Sešus punktus iekrājusi Latvija, savukārt aiz pirmā piecinieka ir komandas, kas pie punktiem nav tikušas - Austrija, Norvēģija un Itālija.

Latvija nākamo spēli aizvadīs sestdien, kad sestdien duelēsies ar Krieviju.

A grupas kopvērtējumā līdere ar maksimāli iespējamiem 12 punktiem četros mačos ir Vācija, desmit punkti ir Somijai, bet deviņi punkti ir Kanādas kontā, kamēr ceturtā ar astoņiem punktiem ir ASV. Piekto vietu ar pieciem punktiem ieņem Dānija, bet sestā ar trim punktiem ir Slovākija, kamēr viens punkts ir Francijas, bet neviens - Lielbritānijas kontā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 10. līdz 21.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna, kura augstākajā divīzijā nav spēlējusi trīs gadus, un Baltkrievija. Abas komandas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Šī gada pasaules čempionāts Slovākijā skatītājiem būs saistošs ar to, ka ir pamainījusies papildlaika izspēles kārtība. Grupu turnīrā neizšķirta gadījumā komandas pēc pamatlaika aizvadīs piecu minūšu papildlaiku, spēlējot trīs pret trīs, bet, ja arī tas noslēgsies neizšķirti, komandas izpildīs pēcspēles metienus. Divreiz garāks papildlaiks būs ceturtdaļfinālu, pusfinālu un bronzas spēlēs, bet finālā komandas aizvadīs 20 minūšu papildlaikus, spēlējot trīs pret trīs līdz viena no komandām gūs vārtus.

Pasaules čempionātu vēsturē zelta medaļām bagātākā ir Krievijas izlase (iepriekš - PSRS), kas medaļas kaklā kārusi 46 reizes - 27 zelta, desmit sudraba un deviņas bronzas. Hokeja dzimtenes Kanādas pārstāvji iekrājuši 49 medaļas (26 zelta, 14 sudraba un deviņas bronzas), bet trešajā vietā ar 46 godalgām atrodas Čehija (agrāk - Čehoslovākija), kas izcīnījusi 12 zelta, 13 bronzas un 21 bronzas medaļu.

Pērn pasaules čempionāta finālā Zviedrijas izlase pēcspēles metienos ar 3:2 uzvarēja Šveices izlasi, gūstot otro titulu pēc kārtas, savukārt bronzu ieguva ASV izlase, kas čempiontitulu nav izcīnījusi jau kopš 1960.gada.

Tikmēr Latvija pirmo reizi kopš 2009.gada sasniedza turnīra ceturtdaļfinālu, kurā ar 2:3 piekāpās nākamajai čempionei Zviedrijai.

Kopš 1993.gada, kad PSRS un Čehoslovākijas vairs nebija uz pasaules kartes, līdz pat 2013.gadam pie medaļām pasaules čempionātos tikušas tikai septiņas valstis - Kanāda, ASV, Krievija, Zviedrija, Somija, Čehija un Slovākija -, taču tad šo kārtību izjauca Šveice, kas bija otrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu