Pahars pret Starkovu: skolnieka - skolotāja duelis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Marians Pahars un Aleksandrs Starkovs
Marians Pahars un Aleksandrs Starkovs Foto: FK "Jelgava"/FK "Liepāja/TVNET kolāža

Rīgā un Liepājā piektdien tiks aizvadītas divas "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 13.kārtas spēles.

Plkst.18 kopvērtējuma līdere RFS sporta bāzes "Arkādija" stadionā uzņems "Metta" vienību, bet stundu vēlāk "Liepāja" stadionā "Daugava" mēros spēkus ar "Jelgavu".

RFS šobrīd ir nosacītā neveiksmju joslā - pēdējās trīs spēles noslēgušās bezvārtu neizšķirti, bet pirms šīs sērijas tika ciesta neveiksme 0:2. Tiesa, tas Valda Dambrauska vadītajai komandai nav traucējis saglabāt līderpozīciju turnīra tabulā.

Turpretī "Metta" iepriekšējā duelī pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, pēdējās minūtēs ar 2:1 pārspējot "Ventspili". Tas Andra Riherta vadītajiem puišiem palīdzēja pamest pēdējo vietu turnīra tabulā.

Piektdienas mačā "Metta" komandai gan būs jāiztiek bez Riherta palīdzības, jo viņš par aizvainojošiem un nepieklājīgiem vārdiem pret pretinieku oficiālajām personām saņēmis divu spēļu diskvalifikāciju.

Pirmajā aplī ar 2:1 pārāki bija RFS futbolisti, kompensācijas laikā uzvaras vārtus gūstot Vjačeslavam Isajevam.

Tikmēr vēju pilsētā būs skolotāja-skolnieka duelis, jo savstarpējā mačā tiksies Aleksandra Starkova vadītā "Liepāja" un Mariana Pahara stūrētā "Jelgava".

Pahars pie Starkova spēlēja Latvijas izlasē un pēc futbolista karjeras beigām kļuva par viņa asistentu "Skonto" komandā. 2011.gadā Pahars pēc Starkova atbrīvošanas kļuva par komandas galveno treneri. Divus gadus vēlāk viņš nomainīja Starkovu pie Latvijas izlases stūres, bet pēc četriem gadiem, kad no valstsvienības galvenā trenera atkāpās Pahars, par viņa aizstājēju kļuva tieši Starkovs. Pahara darbības laikā Starkovs kādu laiku bija izlasē kā padomdevējs.

Pahars "Jelgavu" vada kopš pērnā gada jūnija, bet Starkovs pie "Liepājas" stūres ir nepilnas trīs nedēļas.

Pēc Starkova stāšanās pie "Liepājas" stūres komanda gan nav īpaši uzlabojusi savu sniegumu un tā bez uzvarām ir sešas spēles jeb vairāk nekā mēnesi, turklāt Kurzemes komanda nokritusi uz pēdējo vietu turnīra tabulā.

Turpretī jelgavniekiem ir piecu bezzaudējumu sērija, kurā četri mači noslēgti neizšķirti, Zemgales vienībai kopvērtējumā ieņemot piekto vietu.

"Jelgavai" šajā mačā būs jāiztiek bez pussarga Dāvja Indrāna, kurš apzināta brīdinājuma saņemšanu ticis pie divu spēļu diskvalifikācijas. Savukārt liepājniekiem arī diskvalifikācijas dēļ nevarēs palīdzēt argentīniešu pussargs Leonels Strumija.

Pirmajā aplī ar 2:1 pārāki bija "Liepājas" futbolisti, kuriem uzvaras vārtus divas minūtes pirms pamatlaika beigām guva brazīliešu uzbrucējs Dodo.

Sestdien "Daugavpils" savā laukumā uzņems čempioni "Riga", bet "Ventspils" mājās cīnīsies ar "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību. Šo kārtu izlaiž Jūrmalas "Spartaka" futbolisti.

Ar 11 spēlēs gūtiem 24 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 22 punktiem 11 dueļos seko "Riga", bet trešā ar 17 punktiem desmit cīņās ir "Valmiera Glass"/ViA.

Tālāk ar 16 punktiem desmit spēlēs seko "Daugavpils", aiz kuras ar 13 punktiem 11 cīņās ir "Ventspils", "Jelgavas" un "Spartaka" komandas, astotā ar deviņiem punktiem 11 dueļos ir "Metta", bet pēdējo vietu ar astoņiem punktiem desmit mačos ieņem "Liepāja".

Šosezon virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu