Ķēniņš: Iespējams, piecu minūšu mazākums mūs "nogalināja" (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Radko Gudass un Ronalds Ķēniņš
Radko Gudass un Ronalds Ķēniņš Foto: EPA/Scanpix

Piecu minūšu mazākums Latvijas hokeja izlasi ceturtdienas pasaules čempionāta mačā pret Čehiju, iespējams, "nogalināja", uzskata komandas uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

Latvijas hokejisti ceturtdien Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā B grupas mačā ar 3:6 piekāpās Čehijai, lai gan komanda aizvadīja lielisku pirmo trešdaļu, tajā izvirzoties vadībā ar 2:0.

Lielu ietekmi uz Latvijas izlases spēli atstāja otrā perioda ievadā Māra Bičevska nopelnītais 5+20 minūšu noraidījums, kas čehiem ļāva atgūt vienus vārtus un iegūt pacēlumu.

"Iespējams, piecu minūšu mazākums mūs "nogalināja". Nedomāju, ka tas bija labs tiesnešu lēmums, bet tas lai paliek uz viņu sirdsapziņas," sarunā ar Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) pārstāvjiem teica Ķēniņš.

"Tas mūs nedaudz piebremzēja. Čehi spēlēja labi, tomēr pāris viņu vārtu guvumi neiztika arī bez veiksmes."

"Noteikti brīdī, kad rezultāts vēl bija 2:4, mums bija izredzes atspēlēties. Mēs spēlējām labi, bet pirms pretinieku piektajiem vārtiem mums bija iespēja pagriezt šo maču citā gultnē," sprieda uzbrucējs.

Pēc četrām kārtām Latvijas izlase B grupā ar sešiem punktiem atrodas piektajā vietā, bet pirmais četrinieks ir trīs punktu attālumā.

Komandai apakšgrupā vēl atlikušas spēles ar Krieviju, Zviedriju un Norvēģiju, kas nozīmē, ka bez norvēģiem Latvijai vajag gūt vēl uzvaru arī pret kādu no abām favorītēm, lai varētu cerēt uz vietu ceturtdaļfinālā.

Nākamais mačs Latvijai būs sestdien pusdienlaikā pret Krieviju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu