Rinkēvičs: Krievijai kā Eiropas Padomes dalībvalstij jāievēro demokrātija, tiesiskums un atklātība (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Foto: Paula Čurkste/LETA

Krimas nelikumīgā aneksija, konflikts Donbasā, kā arī situācija Abhāzijā un Dienvidosetijā ir uzskatāmi piemēri tam, kā Krievija, būdama Eiropas Padomes dalībvalsts, ignorē demokrātijas, tiesiskuma un atklātības principus, Eiropas Padomes Ministru komitejas sesijā Helsinkos pauda Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Kā informē Ārlietu ministrijas pārstāvji, Rinkēvičs sanāksmē sacīja, ka Eiropas Padomes pamatvērtības nevar tikt upurētas pat gadījumā, ja atsevišķas dalībvalstis draud apturēt savu darbību organizācijā un neveikt iemaksas.

"Ir nepieņemami, ka līdz pat šai dienai atsevišķās Eiropas Padomes dalībvalstīs ir vietas, kurās netiek ievērotas cilvēktiesības, demokrātijas un tiesiskuma pamatprincipi.

Latvija pauž nožēlu, ka situācija Krimā paliek nemainīga un joprojām tiek pārkāptas tās iedzīvotāju, tostarp Krimas tatāru un cilvēku, kas iebilst pret nelegālo aneksiju, cilvēktiesības. Vēlos atkārtoti apliecināt Latvijas stingro atbalstu Ukrainas un Gruzijas neatkarībai un teritoriālajai integritātei," uzsvēra Rinkēvičs.

Sanāksmē piedalījās ārlietu ministri un pārstāvji no 47 Eiropas Padomes dalībvalstīm un piecām novērotājvalstīm - ASV, Japānas, Kanādas, Meksikas un Svētā Krēsla. Tāpat sanāksmi apmeklēja Eiropas Savienības, kā arī Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas pārstāvji.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu